Ve Tunç Soyer de mazbatasını aldı

Ve Tunç Soyer de mazbatasını aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Tunç Soyer için belediye binasında tören düzenlendi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan CHP’li Tunç Soyer için belediye binasında tören düzenlendi.

Tunç Soyer törenle birlikte mazbatasını aldı. Soyer’e, İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti.

"DERS OLUR UMARIM"
Soyer mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada; "Tarihi MÖ 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bir şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşıyorum. İzmir'in 35. belediye başkanıyım. Gerçekten büyük bir gurur bugün aynı zamanda efsane belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina'nın doğum günü. Onun efsanesine de sahip çıkacağım. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onuda büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Ankara'da, İstanbul'da o koltuğu boşaltmayanlara da ders olur umarım. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım" dedi.

Mazbatasını alan Soyer, makam devir teslimi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. 

Tunç Soyer, cumartesi günü yaptığı açıklamada, kendisini tebrik için çiçek ya da çikolata gönderilmesi yerine İzmir'de Güzelbahçe Kütüphanesi'ne kitap bağışı yapılması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler