Vedat Beki'nin son yazısına mahkemeden 'erişim' engeli

Vedat Beki'nin son yazısına mahkemeden 'erişim' engeli

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin kaleme aldığı "Pavyon çalgıcılığından Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna" başlıklı yazısına Çankırı Sulh Ceza Hakimliği'nden bugün 'erişim' engeli kararı çıktı.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaan Küçük'le ilgili olarak kaleme aldığı "Pavyon çalgıcılığından Eldivan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna" başlıklı yazısına Çankırı Sulh Ceza Hakimliği'nin 10.03.2023 tarih, Değişik iş No: 2023/874 D.İş sayılı kararı ile 'erişim engeli' getirildi.

Mahkemenin ilgili kararında; "... yapılan incelemede haber içeriklerinin talepte bulunan hakkında yapılan haberin rızaya dayanan üstün nitelikte özel bir yarar, kamu yararı veya kanunun verdiği bir yetkinin kullanılması suretiyle yayınlanan bir haber niteliği taşımadığı ve haber içeriklerinin başvuranın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu ve kullanılan dil ve ifadelerin aşağılayıcı ve küçük düşürücü nitelikte olduğu anlaşılmakla;" diyerek haber linkini işaret etmiş ve "1-5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanunun 9. ve 9/A maddesi ve 5271 sayılı CMK 268/1 maddesi gereğince; talepte bulunan vekilinin dilekçeye konu TALEBİN KABULÜNE," diyerek erişimin engellenmesine karar verildi.

VEDAT BEKİ: HALKIN HABER ALMA HÜRRİYETİNE KİMSE YASAK KOYAMAZ

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, ilgili mahkemenin 'erişim engeli' kararına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Sayfalarımızda yayınlanan tüm haberler özel hukuk büromuzun onayından ve süzgecinden geçmektedir. Ancak zaman zaman bazı mahkemelerin hukuk büromuzla aynı düşüncelerde olmadıkları durumlar da yaşanmaktadır. Biz tabi ki bir üst mahkemeye itirazımızı yapıp özgür basın ve halkın haber alma hürriyeti için üzerimize düşen mücadeleyi her zaman olduğu gibi bir kez daha yine vereceğiz.

Çankırı Sulh Ceza Hakimliği söz konusu haberimizde haberde ismi geçen şahsa hakaret ettiğimize dair bir karar vermemiştir. Haber içeriğinin gerçeğe aykırı olduğuna dair de bir karar vermemiştir. Öncelikle haberimizin bir haberde olması gereken görünür gerçeklik ilkesine uygun olduğu açıktır.

Haberin öznesi olan şahsın Çankırı’nın gözü önünde Büyük Otel’de sahne aldığını bilmeyen yoktur. Hatta itiraf etmek gerekirse bendenizin de birçoğunuz gibi malum şahsın sahne aldığı otel restoranında bulunmuşluğum vardır.

Ayrıca söz konusu haberimizin özü; Aklı fikri saz çalmak, koro çalıştırmak olan bir kişinin Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu işgal etmesinin absürtlüğüne dikkat çekmekti.

Nitekim 7 yıldır Eldivan'ın eğitimdeki durumu ortada... Yaşanan rezaletler, mahkemedeki dosyalar ortada... Taciz, intihar olayları ortada... Şimdi sırf Eldivanlı diye savunacaksanız sözde sanatçı müdürünüzü; Kırtasiyeci Salim'i neden ilçeden kovuyorsunuz? O da sinema sanatçısı! Hasan’ınki özel hayat da onunki değil mi?

Habere mahkeme kararı ile erişim yasağı getirilmesi sanılmasın ki bizleri Eldivan'dan uzaklaştıracak! Aksine, Eldivan'a daha fazla yoğunlaşmamıza, orada yaşanılan çirkinlikleri ardı ardına gündeme taşımamıza vesile olacak... Şu unutulmasın ki; Gerçeklerin er ya da geç gün yüzüne çıkma gibi bir huyu vardır ve şu gerçek bilinmelidir ki; Halkın haber alma hürriyetine kimse yasak koyamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler