Vekillerden Çankırı'ya Vakıf Katılım Bankası şubesi müjdesi!

Vekillerden Çankırı'ya Vakıf Katılım Bankası şubesi müjdesi!

AKP'nin Çankırı milletvekilleri Twitter'dan yaptıkları açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ziyaret ettiklerini ve Sayın Bakan'ın Çankırı'ya bir müjdesi olduğunu belirttiler!

AK Parti Çankırı milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda Çankırı'ya 'müjde' verdiler!

Akbaşoğlu "müjdeli" (!) tweetinde "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat ALBAYRAK'ı ziyaret ettik. Çankırımız ve Türkiyemiz için verdiği müjdeler için teşekkürler Sayın Bakanım..." derken olayın ayrıntısını gizleme gereği gördü!

Lakin ikinci sıra milletvekili Salim Çivitcioğlu 'müjdeli' (!) mesajında olayı açıklayarak; "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın @BeratAlbayrak beyi ziyaret ettik. Çankırı'ya bir müjdesi var. Vakıf Katılım Bankası Şubesi ilimiz merkezine açılacak. İlgisi ve desteğine teşekkür ediyoruz. İnşallah yakın zamanda ilimizde ağırlamak için bekliyoruz." dedi.

İşte o mesaj:

salim-tweet-resim-12.jpg

Katılım Bankacılığı Nedir? 
Katılım Bankacılığı, faizsizlik prensibine göre çalışan, bu prensibe uygun her türde bankacılık faaliyetini gerçekleştiren, kâr ya da zarara katılma ilkesine göre fon toparlayıp, ticaret, ortaklık ile finansal kiralama gibi yöntemleri kullanarak fon kullandırması yapan bir bankacılık modelidir. Katılım Bankaları ise mali sektörde faaliyet göstermekte olan, reel ekonomiyi finanse eden ve bankacılık hizmetleri sunan kuruluşlara denilmektedir. İsimlerinde bulunan “katılım” sözcüğü yapmış oldukları bankacılık çeşidinin kar ve zarar prensibi temeline dayanmasından dolayı kullanılmaktadır. Katılım bankaları müşterilerinden toplamış oldukları fonları faizsiz finansman prensipleri dahilinde ticaret ve sanayi gibi yatırım alanlarında değerlendirerek, sonuçta çıkacak olan kâr yada zararı tasarruf sahipleri ile paylaşmaktadırlar.

Bankanın ortaklık yapısı
Vakıf Katılım'ın sermayesinin tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir.

Hisse dağılımı
Vakıflar Genel Müdürlüğü, 1.009.800.000.-
Mahmud Han-ı Evvel Bin Mustafa Han (I. Mahmut) Vakfı 2.550.000.-
Mahmut Han-ı Sani Bin Abdülhamid Han-ı Evvel (II. Mahmut) Vakfı 2.550.000.-
Murat Paşa Bin Abdusselam (Murat Paşa) Vakfı 2.550.000.-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler