Veli Ağbaba: Çankırı'da mağduriyet var

Veli Ağbaba: Çankırı'da mağduriyet var

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, Çankırı Kurşunlu’da kapatılan seramik fabrikası işçileriyle biraraya geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve İl Başkanı İlhan Tekin ile birlikte Çankırı Kurşunlu’da kapatılan seramik fabrikası işçileriyle biraraya geldi.

"ÇANKIRILILAR ÇOLUK ÇOCUĞUNUN RIZKI İÇİN BAŞKA İLLERE ÇALIŞMAYA GİDİYOR"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Kordinatörü Veli Ağbaba Kurşunlu’da işçilerle birlikte yaptığı basın açıklamasında “Çankırı il başkanımızın çağrısıyla buradayız. İstanbul milletvekilimiz Mahmut Tanal, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı, Çankırı il başkanımız, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve diğer siyasi partilerle buradayız. Ankara deyince aklımıza sadece Ankara gelmiyor Çankırılılar akla geliyor, İstanbul deyince Çankırı akla geliyor. Ankara’daki en çok nüfuslardan biri Çankırılılar. Çankırılılar çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarmak için başka illere gidiyor” dedi.

"BİN 100 İŞÇİ İŞSİZ KALDI"
“Bugün Çankırı’da bir mağduriyet var” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba; “Kurşunlu’da toplam bin 100 kişinin çalıştığı, 2006 yılında kurulan, Türkiye’nin önemli seramik tesislerden biri var.Bölgeye çok önemli katkı sağlıyor. Ancak, Ağustos ayından beri fabrika kapalı. 2013 yılından beri de işçilerin tazminat alacakları var. Biz işçilerimizin sonuna kadar yanınızdayız. Fabrikaların kapanması ve işçilerin maaşlarını alamaması sadece bin 100 işçinin problemi değil. Burada çalışarak evine ekmek götüren işçilerin problemi değil. Kurşunlu’da yaşayan herkesin problemi. Herkesin konuya bu ciddiyetle bakması gerekiyor. Kuyumcununda kasabında herkesin sorunu. Bu fabrikada duman tütmezse bu bölgede yaşayan herkes büyük problem yaşar” ifadelerini kullandı.

"KRİZİN SEBEBİ ÜRETİMİN YOK EDİLMESİ"
“Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz sonucu bu fabrikanın kapandığını görüyoruz” diyen Ağbaba, “Bu topraklarda üretim yapan kim varsa desteklenmelidir. Bir krizle karşı karşıyayız. Elektrik borcundan doğalgaz borcundan dolayı bir fabrika çalışmıyor. Hükümete bir çağrı yapıyoruz, geçtiğimiz günlerde futbol kulüplerinin 15 milyarlık borcunu Ziraat Bankası yapılandırdı. Yandaş iş adamlarının borcu silindi. Ekonomik kriz nedeniyle, doların yükselmesi nedeniyle elektrik faturasının yükselmesi nedeniyle fabrika şarteri kapatıyor. Bu fabrikaları da destekleyin. Ekonomik kriz nedeniyle marketlerde fiyatlar artıyor sanki marketlerin suçu gibi. Suç, bu topraklarda üretimin yok edilmesi. Bu topraklarda üretim yapan kimse kalmadı. Geçtiğimiz yıllarda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken şimdi bütün ürünleri ithal ediyoruz. Çin ayda patates yetiştirirken Anadolu insanı soğanı samanı ithal ediyor. Bizim üretim yapan tüm kurumları desteklememiz gerekiyor. Sorun ekonomik kriz. Sorun kötü yönetim. Sorun Türkiye’nin dış ülkelere bağlı olması” dedi.

veli-agababa-kursunlu-resim-01.jpg
"NEDEN ÜRETİM YAPANLAR ZARAR GÖRMÜYOR?"

Ağbaba; “Bugün bu görevlendirmeyi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yaptı kendisinin de sizlere saygıları selamları var. Çankırı’daki emekçilerin sorununun çözülmesi için vekil arkadaşlarlarımızla olayın takipçisi olacağız. Çankırı milletvekilimiz yok ama Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı’yı Çankırı’ya da veriyoruz. Maalesef çoluğunu çocuğuna bayramda hediye, okul zamanında defter kalem alamayan insanlar var. Onların yanında olacağız. Fabrika yönetimiyle görüştük bu sorun aşılacak. İşçi arkadaşlarımızın yanında olacaklar. Bu fabrikanın çalışmaması Kurşunlu’da yaşayan herkesin problemi. Neden İstanbul’da AVM sahipleri zarar görmüyor? Üretim yapanlar zarar görüyor? O da büyük politikanın sonucu. Türkiye’de fabrikalar kapanıyorsa izlenilen politikalar yüzünden. Sen, üretimden gelen parayı rezidanslara AVM’lere yatırırsan üretim olmaz. Ayrıca bu ülkenin ipini dış ülkelere verirsen bu hale gelirsin.Hiç kimsenin kendi topraklarından çıkıp başka topraklarda reçberlik yapmasını istemiyoruz. Bu topraklarda eşinizle dostunuzla barış içinde huzur içinde refah içinde yaşamanızı istiyoruz bütün mücadelemiz bu bizim" şeklinde konuştu.

cankiri-kursunlu-chp-veli-agbaba-ziyaret-resim-01.jpgCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Kurşunlu ziyaretinde ilçe binasında İl Başkanı İlhan Tekin ve ilçe belediye başkan adaylarıyla da görüşerek seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler