Venezuela'da gözaltı merkezinde ayaklanma: 68 ölü

Venezuela'da gözaltı merkezinde ayaklanma: 68 ölü

Güney Amerika ülkelerinden Venezuella’nın Valencia kenti Carabobo eyaletinde, polise ait gözaltı merkezinde çıkan ayaklanma sırasında yangın çıkması sonucu ilk belirlemelere göre 68 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Venezuella'nın Valencia kenti Carabobo eyaletinde, mahkemeye çıkacak suçluların alıkonulduğu bir gözaltı merkezinde bulunan kişilerin çığlıkları ve haykırışları ile sarsılırken, Adalet Bakanı Tarek Saab, yangın nedeniyle yaşamını yitirenlerden 66’sının erkek, 2’sinin de kadın olduğunu duyurdu.

İSYAN, BİR POLİSİN BACAĞINDAN VURULMASI İLE BAŞLADI
Venezuella hapishanelerindeki koşulları izleyen "Özgürlüğe Doğru Bir Pencere" adlı oluşumun açıklamasına göre bir polisin silahlı bir tutuklu tarafından vurularak ayaklanmanın başlatıldığı ifade ediliyor. Tutukluların bulundukları hücrelerdeki yatak ve minderleri ateşe vermesiyle birlikte yangın şiddetini artırdı.

Bazı tutukluların, kurtarma görevlilerinin gözaltı merkezinin duvarlarından birinde bir delik açmasından sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Venezuela, silah ve uyuşturucuların hapishanelere daha kolay dağıtılmasını sağlayan bazı muhafızlarla birlikte bir yolsuzluk geçmişine sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler