Yağan yağmur altında Çankırı ses verdi!

Yağan yağmur altında Çankırı ses verdi!

MHP'nin "Ses Ver Çankırı" şöleni yağan yağmura karşın yoğun ilgi gördü.

Çankırı Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Ses ver Çankırı” şöleni Atatürk Stadında gerçekleştirildi. Mustafa Yıldızdoğan ve Çankırılı sanatçı Ziya Temur’un katıldığı şölene katılım yoğun olurken yağan yağmura aldırış etmeyen vatandaşlar söylenen türkülerle coştu.

Şölenin sunumunu yapan MHP Çankırı İl Başkan Yardımcısı Çetin Kapdan Atatürk Stadında gerçekleşin programı ‘Özmenem” şiiri ile açtı ve tüm stada, “Ses ver Çankırı” diye seslendi.

mhp-solen-resim-03.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Yılmaz, İstanbul’un  fethinin arifesinde böyle bir program yapmaktan dolayı gurur duyduklarını aktararak,  Çankırı’yı da fethederek Dr. Şahin Eraslan ve Hüseyin Yakar’ı meclise göndereceklerini belirtti.

“Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, dirlik düzenlik içinde olma günüdür” diyen MHP Çankırı milletvekili adayı Hüseyin Yakar, “İktidarın tüm baskı ve zulmüne; üzerimizde tezgâhlanan her türlü oyuna karşılık bizler, bu dayanışma ve bağlılığımızı sürdürdükçe, neticeye ulaşmak için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır” dedi.

Yakar konuşmasının devamında, “Milliyetçi Hareketin kaleleri yıkıldı, onlar dağılıyorlar diyerek ellerini ovuşturanlar, yarın inşallah hüsrana uğrayacaklardır. O gün onların hem hüsran günü, hem de başlarını öne eğip, söyledikleri yalan dolan için, nefis muhasebelerini yapma ve millete de hesap verme günleri olacaktır. O gün ayrıca; 9 yıllık tek başına iktidarlarında, bu memleketin nüfusunun 85 bin azalarak, vekil sayımızın 3’ten 2’ye nasıl düşürüldüğünün sorgulandıkları gün olacaktır. O gün, Habur’un hesabını veremeyenlerle, Diyarbakır da “Açılım” bildirgelerine imza koyanların, Çankırı’ya döndüklerinde nasıl milliyetçi kesildiklerinin, ama Ilgaz’a kadar gelen PKK terörünün, bunun bir uzantısı olduğunu hala anlayamamalarının, halkımız nezdindeki karşılığının görüldüğü gün olacaktır. O gün; yaptıkları köprülerin, ayını tamamlamadan yıkıldığı, övündükleri duble yolların göçtüğü, çukurlar içindeki mahalle ve köy yollarının, elektriksiz ve susuz evlerin hesabını verme günü olacaktır” dedi.

mhp-solen-resim-04.jpg

“Bana 9 yıl verin Çankırı’yı göç veren değil, göç alan bir il yapayım” diyen MHP Çankırı milletvekili adayı Şahin Eraslan ise, “Yapraklı, adliyesi, hapishanesi, kooperatifi elinden alınmış. Köy olmaya aday. Eldivan, her geçen gün kan kaybediyor. Köyleşmeye başlamış. Korgun, Bayramören aynı. Orta, kayıpkent. Kızılırmak’ın doğru düzgün bir yolu bile yok. Ilgaz, turizm cenneti olmaya adayken kaderine terk edilmiş. Kurşunlu, Çerkeş ve Şabanözü Belediye Başkanlarının gayretleriyle kıpırdanmaya başlamış. Buradan özellikle onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Köylerde “Oy vermezseniz, hizmet gelmez” diye muhtarların tehdit edildiğini söyleyen Eraslan, “Çankırı sürekli kan kaybediyor. Bana 9 yıl verin, Çankırı’yı göç veren değil, göç alan bir il yapayım. Bugün güzel memleketimde ikinci bir dil ve ikinci bir bayraktan bahsediliyor. Buradan söylüyorum. Benim bir dilim var. Adı Türkçe. Benim bir bayrağım var. Ay yıldızlı al bayrak. Başka dile, başka bayrağa ihtiyacımız yok. Bugüne kadar Çankırı’ya hizmet ettim. Bundan sonra da ülkeme hizmet edeceğim. İnşaallah meclise gidersem, sizlerin tedavisini gerçekleştirdiğim gibi Türkiye’min de sağlığına kavuşmasını sağlayacağım. Reçetem hazır. Bize yetki verin, T.C.’ye diz çöktürdük diyenlere diz çöktürelim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Adayları Şahin Eraslan ve Hüseyin Yakar, 24. Dönem Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, 21. Dönem Çankırı Milletvekili İrfan Keleş, MHP Çankırı İl Başkanı Ali Acıbunar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kurt, MHP Çankırı Kadın Kolları Başkanı Asuman Atakan ve Ülkü Ocakları Çankırı Başkanı Hakan Yılmaz sahneye davet edilerek birlik mesajı verildi.

Daha sonra sahne alan Çankırılı sanatçı Ziya Temur, kendi eserlerinin de yer aldığı birbirinden güzel türkülerle vatandaşları coşturdu.

mhp-solen-resim-05.jpg

Gecenin son konuğu olan ve “Şırnak Cizre’de öğrencilerin yakılmadığı, İstanbul’da bombalarla vatandaşların bacaklarının kopmadığı bir ülke hayal ediyorum. Çankırı’dan Kastamonu’ya giden vatandaşların tedirgin olmadan, huzur içinde seyahat edebildikleri bir Türkiye hayal ediyorum” diyerek konserine başlayan Mustafa Yıldızdoğan, yağmur altında söylediği türkülerle vatandaşlara güzel bir akşam yaşattı. Yıldızdoğan’ın söylediği türkülere stada gelen vatandaşlar bozkurt işareti yaparak eşlik etti ve hep birlikte “Ülkücü hareket engellenemez. Devletin başına Devlet gelecek” diye tempo tuttu. Yıldızdoğan “Ankara’ya yağmur yağacak” eserini seslendirirken, “İnşaallah Şahin ve Hüseyin kardeşimizi Ankara’ya göndereceğiz ve Çankırı’ya olduğu gibi Ankara’ya da yağmur yağdıracağız. Çankırı’ya da, Ankara’ya Rabbim bereket nasip etsin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler