Yağmur yetti, sele gerek yok!

Yağmur yetti, sele gerek yok!

Sağanak yağış sonrası evleri su bastı, araçlar yollarda kaldı.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yoğun yağış sebebiyle Kağıthane, Esenler, Alibeyköy ve Sarıyer'de bazı evleri su bastı. Bir çok araç sular altında kaldı. Kağıthane’de bir şantiyedeki iş makinesi toprak altında kaldı. Yollardaki mazgallar yetersiz kalınca yollar su altında kaldı. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, biriken su birikintileri vidanjörle çekerek araçların rahat geçiş yapması için gece boyunca aralıksız çalıştı.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece geç saatlerde etkisini iyice artırdı. Kağıthane, Esenler, Alibeyköy ve Sarıyer'de bazı evleri su bastı. Esenler Atışalanı Kemer Mahallesi 925 sokaktaki 38 numaralı apartmanın 1 numaralı dairesi rögarın taşması sonucu sular altında kaldı. Durmuş Yüce durumu belediyeye bildirdi. Yol Bakım Amirliği’ne bağlı ekipler eve gelerek hasar tespiti yaptı.  
 
Kağıthane Cendere Caddesi üzerinde biriken su sebebiyle seyir halindeki çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçları mahsur kalan vatandaşlar, caddenin alçakta kaldığı için en küçük bir yağışta bile su dolduğunu söyledi. Su birikintisi içerisinde arıza yapan araçlar olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri tarafından çekilerek kurtarıldı.
 
Arıcılar Caddesi üzerinde ise inşaat şantiyesinde meydana gelen toprak kaymasında iş makinesi toprak altında kaldı. Yaşanan su baskınları ve toprak kaymasında yaralı ve can kaybı yaşanmadı.
 
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş “Her yağmur da aynı çileyi yaşamaktan bıktık. Kar suları eriyence de aynı manzarayı yaşıyoruz. Biz geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz” dedi.
 
Bir araç sürücü de “Millet aya gidiyor biz ise bu yolu aşıp evimize gidemiyoruz. Avrupalı burayı görse yol mu yoksa yüzme havuzu mu diye düşünür. Şeritler yolda karar vermesinde önemli rol oynar” yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler