Yalçın Küçük'ün evine polis baskını!

Yalçın Küçük'ün evine polis baskını!

Polisin Oda TV yazarı Sait Kılıç ile Yalçın Küçük'ün evlerinde de arama yaptığı bilgisi geldi...

GEÇTİĞİMİZ günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu 11 kişiye ait 15 adreste arama başlatıldı. Yazar Yalçın Küçük, gazeteciler Sait Kılıç, Ahmet Şık, Milliyet muhabiri ve yazar Nedim Şener, Müesser Yıldız, Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Oda TV yazarı İklim Bayraktar, Aydın Bıyıklı, Coşkun Musluk, Oda TV Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun evlerine, polis sabah 06:30'da eş zamanlı baskın düzenledi. Söz konusu 11 kişi ile ilgili 'gözaltına alma' kararı da var. Gazeteci Sait Kılıç, Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kozinoğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Ahmet Şık'ın adı Soner Yalçın soruşturmasında geçmişti. Basılmamış kitabı Soner Yalçın'ın bilgisayarında çıkmış Ahmet Şık da "O kitabın orada ne işi var?" diye sorup kaygılarını belirtmişti.

KÜÇÜK, TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞTI
İkinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Balat Kireçhane Sokak'taki ve Ankara'daki evlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.

Küçük'e ait Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evde ve ofiste sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.

Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi. Ofiste ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi.

Kaynak: haberturk.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler