Yangınla bir köy yok oldu!

Yangınla bir köy yok oldu!

Kastamonu’nun merkeze bağlı Gelinören köyü Torunlar mahallesinde çıkan yangında 6 ev yandı.

Kastamonu'nun merkeze bağlı Gelinören köyü Torunlar mahallesinde İhsan Dağlıoğlu'nun evinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıkan yangının diğer evlere de sıçraması sonucu 6 ev kül oldu. 2 ahır, 2 traktör ve 6 büyükbaş hayvanın telef olduğu yangın nedeniyle Kastamonu Valiliği Kriz Merkezi oluşturdu.

Kastamonu'da merkeze bağlı Gelinören Köyü'nde dün akşam saatlerinde İhsan Dağlıoğlu'nun evinde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın kısa sürede diğer evlere sıçradı. Köydeki evlerin ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın 6 evi küle çevirdi. Çevredekilerin fark etmesiyle birlikte evlerde yaşayanlar dışarı çıkmayı başardığı yangına farklı kurumlardan çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Kastamonu Belediyesi, İl Özel İdaresi, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye araçlarının müdahalesiyle 3 saatte kontrol altına alınan yangın köyü cehenneme çevirdi. Söndürme çalışmaları sırasında bastıran kar yağışı görevlilere zor anlar yaşattı.

Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangında 6 ev, 2 ahır, 2 traktörün yandığı ve 6 büyükbaş hayvan ile çok sayıda kümes hayvanın telef olduğu belirlendi. Erken fark edilmesiyle birlikte can kaybının yaşanmadığı yangın nedeniyle Kastamonu Valiliği Kriz Merkezi oluşturuldu. Kriz Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı Atilla Kantay yangının yaşandığı bölgeye gelerek görevliler ve köylülerden bilgi aldı.

İlk olarak yangında evsiz kalan kişiler için kamu binalarının kullanılması için girişimler başlatıldı. Yangında evsiz kalan 5 ailenin toplam 32 ferdi için kamu misafirhaneleri tahsis edilmesine rağmen köylüler yangınzedelere sahip çıktılar. Komşularına evlerini açan köylülerin gösterdiği dayanışma örneği beğeni kazandı.

Akşam 23:00 sıralarında kontrol altına alınan yangının tamamen söndürme çalışmalarının evlerin ahşap olması nedeniyle uzun süreceği belirtildi. Yangın nedeniyle Kastamonu Belediyesi, Özel İdaresi, Kızılay, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kuruluşlar alarma geçirildi.

İlk belirlemelere köyde evleri yananların isimleri şöyle: İhsan Dağlıoğlu, Emin Dağlıoğlu, Celali Dağlıoğlu, İhsan Dağlıoğlu, Hilmi Dağlıoğlu ve Nihat Çaycı. (Kaynak: dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler