Yapraklı üniversitesine kavuştu

Yapraklı üniversitesine kavuştu

Ilgaz ve Şabanözü sıranın kendilerine gelmesini merakla bekliyorlar.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığından Yapraklı Meslek Yüksek Okulunu onaylayan yazı çıktı.

YÖK’ün 2 Ağustos 2010 tarih ve 026747 sayılı yazısı ile onaylanan Yapraklık Meslek Yüksek Okulu 7 bölüm ile eğitim verecek. Bu bölümler Bitki Koruma, Bahçe Tarımı, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Su ve Su Ürünleri, El Sanatları, Özel Güvenlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı’ndan oluşmakta.

YAPRAKLI HEYETİ REKTÖR SAVAŞ’IN MAKAMINDA
Meslek Yüksek Okulunun YÖK tarafından onaylanması haberi sonrası başta Yapraklı Kaymakamı Mehmet Özcan, Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar ile, belediye meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan bir heyet Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş’ı makamında ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Yapraklı Meslek Yüksek Okulu’nun  2011-2012 akademik yılında tercih listelerinde yer alacağı öğrenildi.

ILGAZ ve ŞABANÖZÜ’NDE VUSLAT BAŞKA BAHARA
Ilgaz’a açılması düşünülen Turizm Otelcilik Yüksek Okulu ile Şabanözü’ne açılması istenilen Meslek Yüksek Okulu konusunda henüz olumlu bir adım atılmadı.

Ilgaz’da açılması düşünülen Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’nun ders programlarının dahi hazır olduğu düşünüldüğünde, bina tahsisi konusunda henüz tatmin edici bir durumun ortada olmaması, üniversitenin Ilgaz’a gelmesi konusunda en büyük engel olarak görülmekte.

Geçtiğimiz ay Rektör Savaş’ın Ilgaz’da yaptığı inceleme ve görüşmelerin de somut olarak bir sonuca varmaması konuyu “vuslat başka bahara kaldı” durumuna getirdi.

Öte yandan sanayinin her geçen gün geliştiği Şabanözü ilçesine Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde yapılan çeşitli temaslar da bugüne kadar bir sonuç vermedi. Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı “Çankırı’nın diğer ilçeleriyle kıyaslanmayacak ölçüde sanayinin yerleştiği ilçemize hala isteğimiz ve arzumuz olan Meslek Yüksek Okulunun açılmaması oldukça manidar. Bu konuda üniversitemizin ve sayın rektörümüzün Şabanözü’ne gerekli hassasiyeti göstermediğini düşünüyorum. Umarım yanılan ben olurum.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler