Yargıtay'dan emlakçıya şoke eden karar

Yargıtay'dan emlakçıya şoke eden karar

Ev almak için bir emlakçının yolunu tutan vatandaş, beğendiği 450 bin lira değerindeki gayrimenkul için emlakçıya 14 bin 160 lira komisyon ödemeyi kabul etti.

Ancak bu vatandaş daha sonra, emlakçıyı devre dışı bırakarak evi, sahibinden 450 bin liraya satın aldı. Emlakçı ise sözlü komisyon anlaşması yaptığı alıcı hakkında 7’nci İcra Müdürlüğü’nde icra takibi başlattı.

TEMYİZE GİTTİ
Vatandaş itiraz edince icra takibi durduruldu. Bu kez de emlakçı Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemede ifade veren emlakçı, vatandaşın itirazının iptal edilmesini ve inkâr tazminatı verilmesini istedi. Mahkeme de davanın kısmen kabulüne ve icra takibine yapılan itirazın iptaline hükmetti. Vatandaş ise davanın reddini talep ederek, kararı temyize götürdü.

YAZILI OLMA ŞARTI!
Böylece konu Yargıtay 13’üncü Hukuk Dairesi’ne taşındı. Evi gösteren emlakçının ‘komisyonumu ödemedi’ diyerek icraya verdiği vatandaşı Yargıtay haklı buldu. Yüksek mahkemenin kararında, emlak komisyonu için sözlü değil yazılı sözleşme imzalanması gerektiği vurgulanarak, “Yazılı sözleşme bulunmaması halinde hukuken geçerli bir sözleşmeden söz edilemez” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler