Yasemin Adar Yiğit 5'inci kez Avrupa Şampiyonu

Yasemin Adar Yiğit 5'inci kez Avrupa Şampiyonu

Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 76 kilo final mücadelesinde Yasemin Adar Yiğit, Estonyalı Epp Maee'yi 3-1 yenerek altın madalya kazandı.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kiloda final maçına çıkan Yasemin Adar Yiğit, Estonyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Olimpiyat üçüncüsü Yasemin Adar Yiğit, Türkiye’nin bu şampiyonadaki 4. altın madalyasını almak için Estonyalı Epp Maee ile mindere çıktı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Yasemin, Avrupa şampiyonu oldu. Yasemin Adar Yiğit, bu sonuçla kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğunu da elde etmiş oldu.

“BİR İLKİ DAHA BAŞARDIM”

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yiğit, “5'inci kez Avrupa şampiyonu oldum, çok mutluyum ve gururluyum. İlklerin kadını olduğum için bir ilki daha başardım. Takım halinde de ilkleri başarıyoruz. 3 tane finalimiz var Avrupa Şampiyonası'nda, daha önce 2 kez vardı. 50 kiloda Evin altın madalyayla açılışı yaptı İstiklal Marşı'nda. Bugün de İstiklal Marşı'yla kapanışı yapacağız. Ekran başında bizleri izleyen, dua eden herkesten Allah razı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler