Yaylakent Belediyesi'nde neler oluyor?

Yaylakent Belediyesi'nde neler oluyor?

Çankırı'nın Orta ilçesi Yaylakent belde belediyesinde yaşanan olaylar vatandaşı çileden çıkartacak boyutlara ulaştı. Belediyenin icraatleri ile ilgili ortaya atılan iddialar tam anlamıyla müfettişlik.

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent belde belediyesinin icraatleri olarak gerçekleşen olaylar zinciri tam anlamıyla bir skandal. Belediyenin vatandaştan aldığı paraya karşılık olarak verilen makbuzlar 'yasal' olmamakla birlikte, belediye ile ilgisi olmayan üçüncü şahısların özel araçlarına alınan benzin faturalarının belediyeden ödendiği iddiaları bitmek bilmiyor.

İddialar öylesine vahim ki; Belediye adına yatırılan paraların karşılığı olarak verilen makbuzlarda 'seri numarası' yok. Belediye'ye 'ruhsat parası' ödeyen vatandaşa ödediği paranın karşılığında verilen evrak tam anlamıyla evlere şenlik... Vatandaş belediyeye 'iskan harcı' yatırmak istiyor! Vatandaşa verilen hesap numarası, belediye çalışanının annesinin adına açılmış bir hesap çıkıyor!

"BELEDİYE BAKKALDAN KÖTÜ YÖNETİLİYOR"
Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede'nin özellikle son 3 yılda gerçekleştirmiş olduğu icraatleri masaya yatıran belde sakinleri, "Belde Belediyemizin belediyecilik anlayışını anlamakta zorlanıyoruz. Bakkal dükkanından kötü idare ediliyor. Günümüzde bir bakkal idaresinde yapılmayacak işler belediye çalışanları ve belediye başkanımız tarafından bizlere uygulanıyor. Olanları anlamakta zorlanıyoruz" dediler.

BELEDİYE BAŞKANI VALİLİĞE VE SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLDİ
Belediye Başkanı Kadir Dede'nin sergilemiş olduğu olumsuz icraatler başta Çankırı Cumhuriyet Savcılığı olmak üzere Çankırı Valiliği'ne de vatandaş tarafından şikayet dilekçesi ile gerçekleştirildi.

BAŞKAN KADİR DEDE, HABER MERKEZİMİZİ ARADI
Haberin yayına girmesinden kısa bir süre sonra Yaylakent Belediye Başkanı Kadir Dede, Haber Merkezimize telefonla ulaşarak "Siz nasıl haber yapıyorsunuz? Hakkımda yapılan şikayetlerden herhangi bir sonuç çıkmadı. Siz her iddiayı böyle gündeme getirmek zorunda mısınız? Kime hizmet ediyorsunuz?" dedi. Başkan Dede, kanuni haklarını kullanacağını söylemeyi de ihmal etmedi.

valilik-sikayet-yaylakent-belediyesi-sikayet-resim-012.jpg

savcilik-sikayet-yaylakent-belediyesi-resim-012.jpg

BELEDİYE'NİN YAPTIĞI TAHSİLAT VE VATANDAŞA VERDİĞİ SERİ NO'SUZ MAKBUZ

yaylakent-seri-nosuz-makbuz-resim-0122.jpg

BELEDİYE ÇALIŞANI, VATANDAŞTAN TAHSİLAT YAPIYOR VE
KARŞILIĞINDA VERDİĞİ SÖZDE BELGE!

yaylakent-eleman-belge-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
290 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler