Yaylakent Belediyesi'nden ağaç katliamı!

Yaylakent Belediyesi'nden ağaç katliamı!

Yaylakent Belediyesi, Kayılar Mahallesi'nde "İmar planlarında değişiklik yapıldı" gerekçesiyle mahalle içerisinden geçen dere yatağının 5 metre sağında ve solunda yer alan ağaçların tamamını keserek adeta 'ağaç katliamı' gerçekleştirdi.

Çankırı'nın Orta ilçesi Yaylakent Belde Belediye Başkanı Kadir Dede, "İmar planlarında değişiklik yapıldı" (!) gerekçesiyle beldeye bağlı Kayılar mahallesi içerisinden geçmekte olan dere yatağı boyunca sağlı-sollu 5'er metre mesafede yer alan tüm ağaçları dozer ve iş makinalarıyla dümdüz ederek yüzlerce ağacın yok olmasına ve  bölgede yaşayan doğal hayatı ortadan kaldırdı.

VATANDAŞ TEPKİLİ
Kayılar mahallesinde yaşanan ağaç katliamıyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan mahalle sakinleri "Belediye Başkanı Kadir Dede, seçimlerde bu mahalleden rakip adaya tahminlerinin üzerinde oy çıkınca dengesi bozuldu! Mahalle muhtarımıza dahi görüşme için randevu vermez oldu." dediler. 

Ağaç katliamı ile ilgili olarak da konuşan mahalle sakinleri; "Başkan dozer ve kepçeyi mahalleye göndererek 3 saat içerisinde dere yatağı çevresinde 'yeni bir düzenleme yapacağım' gerekçesiyle tam anlamıyla bir doğa katliamı gerçekleştirdi. Dere yatağı ve çevresinde var olan doğal hayatı da tahrip ederek bize göre büyük bir suç işledi. Bu yetmezmiş gibi çok sayıda vatandaşın özel tapulu arazisine girerek oralarda da katliam yaptı" diyerek Belediye Başkanı Kadir Dede'ye tepkilerini dile getirdiler.

İDARE MAHKEMESİ'NE İTİRAZ VE İPTAL DİLEKÇESİ YAĞDI
Öte yandan, Kayılar Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Yaylakent Belediye Meclisi'nce mahalleleriyle ilgili alınan imar planlarında değişiklik kararı ile ilgili olarak, kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığı gibi, kararın belediyenin web sayfasında dahi yer almadığına yönelik tespitleri ile birlikte Kastamonu İdare Mahkemesi'ne 'yürütmenin durdurulması ve kararın iptali yönünde' başvuruda bulundukları öğrenildi.

Vatandaşlar, özel mülklerine girerek kesim yapan belediye araç sürücülerinden ve Belediye Başkanı Kadir Dede'den şikayetçi olduklarını ifade ettiler.

Belediyenin görevli ekipleri tarafından gerçekleştirilen doğa tahribatı ve ağaç katliamından görüntüler...

Ağaç katliamını yapan Yaylakent Belediyesi'ne ait araçlar, mahalle sakinleri tarafından jandarmaya şikayet edilince belediye çalışanları olay yerinden kaçmaya çalıştılar! İşte o görüntüler...

Kastamonu İdare Mahkemesi'ne verilen dilekçelerden bir örnek:

sikayet-dilekce-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
139 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler