Yeni fenomen site Erkekler Soruyor, yayın hayatına başladı

Yeni fenomen site Erkekler Soruyor, yayın hayatına başladı

Site 2020 yılının eylül ayı itibarıyla yayın hayatına başladı. Tıpkı KizlarSoruyor’da olduğu gibi ErkeklerSoruyor sitesi de temelde bir soru cevap sitesi.

Türkiye’nin alanındaki ilk sitesi sayılabilecek KizlarSoruyor, kurulduğu 2011 yılından bugüne yüzbinlerce abonesi olan ve kendi içerisinde site müdavimleriyle büyük bir sosyal çevre statüsü gösteriyor. Sitenin üyeleri birbirleriyle bugüne kadar yüzlerce etkinlikte bir araya geldi ve KizlarSoruyor üyeleri bu etkinliklerde site yönetimi tarafından verilen ödülleri kazandılar. 

KizlarSoruyor sitesinin bu büyük başarısının arkasında elbette ki sitenin profesyonel yönetiminin yanı sıra sitenin birbirinden değerli üyeleri vardı.

İşte aynı profesyonel ekip, KizlarSoruyor’a tıpatıp benzer yeni bir platform için kolları sıvadı: erkeklersoruyor.com

Erkekler Soruyor herkes cevaplıyor

Site 2020 yılının eylül ayı itibarıyla yayın hayatına başladı. Tıpkı KizlarSoruyor’da olduğu gibi ErkeklerSoruyor sitesi de temelde bir soru cevap sitesi. Adından da anlaşılacağı üzere ErkeklerSoruyor sitesinin KizlarSoruyor sitesinden tek farkı, sitede erkeklere has kategoriler üzerinden soru sorularak bu sorulara cevap verilmesi. 

Elbette ki yayın hayatına yeni başlamış bir site olması hasebiyle ErkeklerSoruyor’un kategorileri uzun yıllar boyunca bu alanda yayın yapan KizlarSoruyor kadar fazla değil. 

ErkeklerSoruyor’da şu anda farklı kategorilerde soruların sorulabileceği 12 alan mevcut. Bu alanları şu şekilde belirtebiliriz:

•    Erkek Bakımı
•    Gamer
•    Garaj
•    İlişkiler
•    İş Kariyer
•    Kadınlar
•    Kültür Sanat
•    Spor Beslenme
•    Stil
•    Teknoloji
•    Ye İç Gez

Erkeklerin ön plana alındığı sitedeki tüm kategoriler de erkeklerin ilgi alanlarına göre belirlenmiş durumda. Elbette “Ye İç Gez” veya “Kültür Sanat” gibi hem erkek hem de kadınlar tarafından ilgi çekecek farklı kategoriler sitede mevcut. Ancak bu kategorilerde paylaşılan sorular ve cevapları da elbette erkeklerin ilgisini çekebilecek ölçüde veriliyor. 

Üyelere çeşitli fırsat şansları

ErkeklerSoruyor’a sitenin üyelik alımına açılmasından kısa bir süre sonra erken üye şeklinde kaydolan kullanıcıları farklı fırsatlar bekliyor diyebiliriz. Bu fırsatlar, uzun yıllardır KizlarSoruyor’un kullanıcılarına sunduğu fırsatlara benzer şekilde olacaktır. 

Tabii ki sosyal medya mantığıyla üyelik sistemi sunan sitelerin pek çoğunda olduğu gibi ErkeklerSoruyor’da da aktif üyelerin diğer üyelerden farklılaştırılmasını sağlayan bir site içi sistem söz konusu. Bu sistem KizlarSoruyor ile aynı sistem: Xper puanları ve Xper seviyesi. 

KizlarSoruyor sitesinde uzun yıllardır uygulanan bir sistem olan Xper puanı sistemi, site kullanıcılarının sitede yaptıkları her aktivite için Xper puanı adı verilen özel bir puan sistemi ile ödüllendirilmesi mantığına dayanıyor. KizlarSoruyor kullanıcıları, yaptıkları aktiviteler ölçüsünde örneğin, siteye ilk defa üye olduklarında 25 Xper puanı kazanıyorlar. Üyeliklerinin üzerinden 1 sene geçtikten sonra veya doğum günlerinde de bu puanlar kullanıcılara otomatik olarak veriliyor. 

Bir soruya cevap verdiklerinde 5 Xper puanı kazanan üyeler, soruya verdikleri cevap en beğenilen cevap olduğundaysa 30 Xper puanı kazanıyorlar. 

Üyelerin bu şekilde kazandıkları Xper puanları belli bir seviyenin üstüne çıktığındaysa Xper seviyesi adı verilen seviyeler atlanıyor. 

Bu şekilde KizlarSoruyor’dakine benzer şekilde ilerleyen süreçte sitede soru cevaplamanın dışında oluşturulacak farklı içeriklere de Xper puanı ve seviyesi yüksek üyeler tarafından cevap verilmesi gibi bir durum ortaya çıkacak. 

Hal böyle olunca sitenin ilerleyen süreçte üyeleri tarafından oluşturulabilecek “Bence” ve “Anket” gibi içeriklerine Xper seviyesi yüksek üyeler giriş yapabilecek. 

Bununla birlikte belli dönemlerde sitede yapılacak çekilişlere de yine Xper seviyesi yüksek üyelerin katılması söz konusu olabilecek. 

Siz de yeni açılan ErkeklerSoruyor sitesini takip edin ve siteye üye olun. Bu aktif platformda çok eğleneceğinize eminiz. 

erkekler-soruyor-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler