Yeni HSYK üyelerinden Berberoğlu, Bayramörenli

Yeni HSYK üyelerinden Berberoğlu, Bayramörenli

17 Ekim günü ülke genelinde yapılan seçimler

sonucu İdari Yargıdan HSYK üyeliğine seçilen 3 asil üyeden biri olan Ahmet Berberoğlu'nun aile kökleri Bayramören'den başlıyor. 

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre dedeleri Bayramören'in ilk kuruluş yıllarından itibaren bölgede yerleşik olan olan Ahmet Berberoğlu, 1971 yılında Ankara'da Gülcan-Mehmet Berberoğlu çiftinin iki kız evladından sonra 3'üncü çocukları olarak dünyaya gelmiş.

Baba Mehmet Berberoğlu, yaşamını Başkent'teki yaşamını yıllarca iki kızı ve oğluyla birlikte ailesinin geçimini diktiği yorganlardan elde ediyor ve Bağ-Kur emeklisi olarak yaşama veda etmiş.

Babası Mehmet Berberoğlu'nu uzun yıllar önce kaybeden Ahmet Berberoğlu;

1990 yılında Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra, 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 8 Haziran 1997 tarihinde Danıştay Tetkik Hakimi olarak mesleğe başladı ve Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Bilim Dalında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında Kamulaştırma ve Türkiye Uygulaması" konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünde doktora eğitimine devam eden Berberoğlu, Danıştay Başkanlığı tarafından 1998-1999 yılları arasında 8 ay süreyle İngiltere'de idari yargı sisteminin gelişimi hakkında incelemelerde bulunmak üzere görevlendirildi.

"İmar Hukukunda Arazi ve Arsa Düzenlemesi (Parselasyon)" konulu ortak çalışma sonucu hazırlanmış bir kitabı ile Çevre Hukuku ve İmar Hukuku alanlarında çeşitli bildirileri bulunan, İngilizce bilen, evli ve iki çocuk sahibi olan Berberoğlu, Danıştay Altıncı Dairesinde tetkik hakimi olarak görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler