Yeni Malatyaspor: 1 - Beşiktaş: 1

Yeni Malatyaspor: 1 - Beşiktaş: 1

Süper Lig'de zirve yarışına tutunmak isteyen Beşiktaş, lig sonuncusu Yeni Malatyaspor karşısında aradığı galibiyeti bulamadı. Öne geçen siyah beyazlılar, son dakikalarda gelen penaltı golüyle yıkıldı.

Süper Lig’de ligde kalma mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, 23. hafta karşılaşmasında Beşiktaş’ı ağırladı. İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen maçta perdeyi Alex Teixeira açtı. Ancak yıldızlarını sahaya süren Yeni Malatya, Adem Büyük’ün penaltıdan attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Son anlarda Vida’nın kafa vuruşu ve dönen pozisyonda Batshuayi’nin şutunda direği geçemeyen Beşiktaş, lig sonuncusu Yeni Malatyaspor karşısında sahadan 1 puanla ayrıldı.

KARTAL’IN SERİSİ SONA ERDİ

Öte yandan Beşiktaş’ın 1-0 önde götürdüğü dakikalarda genç futbolcu Emirhan İlkhan’ın da bir şutu direkten dönmüştü. Ligdeki iki maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş 36 puana, 3 puan hasreti 12 maça çıkan Yeni Malatyaspor ise 16 puana yükseldi. Malatyaspor bir sonraki maçında Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Beşiktaş ise sahasında Antalyaspor’u ağırlayacak.

İLK YARIDA KARŞILIKLI POZİSYONLAR

Malatya’daki soğuk havada oynanan maçın ilk yarısında, iki takım da net gol fırsatları yarattı. Karşılaşmanın 11. dakikasında sol kanattan ileri çıkan Rıdvan Yılmaz ceza sahasına ortasını yaptı. Brezilyalı Alex Teixeira’nın gelişine sert vuruşunda kaleci Ertaç Özbir topu çeldi ve net bir fırsata geçit vermedi. Dakikalar 25’i gösterdiğinde bu kez Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Rayane Aabid’in pasında cea sahası dışı sağ çaprazdan topla buluşan Mustafa Eskihellaç, ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Eskihellaç’ın vuruşu yan kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü. Öte yandan siyah beyazlılarda Josef de Souza 40. dakikada sakatlanınca oyundan alındı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

MICHY ASİST, ALEX GOL

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan ancak, net fırsat bulmakta zorlanan Beşiktaş, 61. dakikada Alex Teixeira ile öne geçti. Sağ kantta hızlı kullanılan taç atışında ceza sahası çizgisine inen Michy Batshuayi, ceza sahası içine çevirdi. Altıpas içinde bomboş pozisyonda bulunan Alex Teixeira ise zorlanmadan topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş formasıyla bu sezon 3. golünü atan Teixeira, 3 ay sonra gol sevinci yaşamış oldu.

NECİP DÜŞÜRDÜ, VAR PENALTI DEDİ

Beşiktaş’ın golünden sonra beraberlik için yüklenen Yeni Malatyaspor’da, Benjamin Tetteh ve Adem Büyük’ün oyuna girmesi hücumda etki yarattı. Dakika 82’de Necip Uysal’ın ceza sahası içindeki müdahalesiyle yerde kalan Benjamin Tetteh penaltı itirazında bulundu. VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Vuruşu kullanan Yeni Malatyaspor’un kaptanı Adem Büyük durumu 1-1’e getiren isim oldu.

BİR POZİSYON İKİ DİREK!

Tekrar öne geçmek için yüklenen Beşiktaş, 89. dakikada iki kez direğe takıldı. Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal’ın ceza alanına gönderdiği ortasında Domagoj Vida’nın kafa vuruşu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Michy Batshuayi’nin ceza sahası içi sol çaprazda gelişine yaptığı yarım vole, sağ yan direğe çarpıp auta gitti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Süper Lig'de günün programı:
Adana Demirspor: 5 - Fatih Karagümrük: 0
DG Sivasspor: 1 - Fenerbahçe: 1
Başakşehir FK: 1 - Göztepe: 2

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Manisa FK: 3 - Gençlerbirliği: 1
Ümraniyespor: 2 - Menemenspor: 1
Altınordu: 0 - İstanbulspor: 5 
MKE Ankaragücü: 2 - Denizlispor: 1 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler