Yeni üniversiteliler Çankırıyı gezdi

Yeni üniversiteliler Çankırı'yı gezdi

Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen şehir gezisi, yeni öğrencilerde memnuniyet yarattı.

Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Çankırı Karatekin Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler iki grup halinde oryantasyon çalışmaları kapsamında kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.

Belediye Gençlik Meclisi Sorumlusu Ragıp Çelik ve Meclis Üyesi gençlerin rehberlik ettiği gezi Belediyece tahsis edilen otobüslerle Tuz Mağarasından başladı. İlk kez bu kadar büyük bir mağara gördüklerini ifade eden üniversiteli gençler dünyanın en büyük tuz mağaralarından birisi olan Çankırı Tuz Mağarası’nın büyülü atmosferinden etkilendiler.

Daha sonra Belediye tarafından restore edilen ve yaşayan müze haline getirilen tarihi mekanları gezen öğrenciler Çankırı’nın somut ve soyut kültür mirasını görme fırsatı buldular. Sırasıyla Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi, Çivitcioğlu Medresesi, Dr.Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi ve Tarihi Çamaşırhaneyi gezen  Köprü Sokak’ta tarihe yolculuk yaptılar. Yaklaşık olarak 170 öğrenci Çarşamba ve Cuma günleri  iki gruba ayrılarak gezdirildi. Gezi boyunca belediyemizin ikram ve güler yüzlü Gençlik Meclisi üyelerinin ilgi ve alakasından hoşnut kalan öğrenciler “Belediye Başkanımıza ve yetkililerine yürekten teşekkür ediyoruz. Bizi Çankırı’ya alışma sürecimizde yalnız bırakmadılar. Bu tür aktiviteleri başka kuruluşlardan da bekliyoruz “diye konuştular. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler