Yıldızlar Holdingden elektrik ihalesine 2 milyar dolar

Yıldızlar Holding'den elektrik ihalesine 2 milyar dolar

6.3 milyon aboneyi ve biri İstanbul'un

Anadolu Yakası olmak üzere 10 ilin elektrik dağıtım işlerini kapsayan üç dev ihale bugün nefesleri kesti. Üç ihale sonucunda devlet kasasına toplam 5 milyar 53 milyon dolar para girişi gerçekleşti.

Günün ilk ihalesi olan Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) ihalesinde en yüksek taklifi veren şirket MMEKA Makine İthalat oldu. İhalenin sonuç bedeli ise 1 milyar 813 milyon doları buldu.

YILDIZLAR SSS HOLDİNG SÜRPRİZ YAPTI
İkinci ihalede ise sürpriz yaşandı. Çankırı-Kurşunlu ve Orta ilçelerinde milyar dolarları aşan rakamda yatırım yapan Yıldızlar SSS Holding, Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis illerinin elektrik dağıtımını gerçekleştiren Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirme ihalesini 2 milyar 75 bin dolarla kazanarak yaptı.

Bu rakam, günün ilk ihalesi olan İstanbul'un Anadolu Yakasının elektrik dağıtım ihalesinin özelleştirme bedelini daha ilk turlarda geride bıraktı. Kıyasıya mücadelede açık artırma aşamasında son ikiye Park Holding ve Yıldızlar SSS Holding kaldı. En yüksek teklifi veren ise 2 milyar 75 milyon dolarla Yıldızlar SSS Holding oldu.

İhale sonrasında açıklama yapan Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Güleberk, "Çıkan rakam fizibilitemizle örtüşüyor. Daha önce Osmangazi'yi aldık. Bu konuda bir tecrübemiz vardı. Rakam da beklediğimiz gibi çıktı" dedi. Finansman konusunda bir çalışma yaptıklarını söyleyen yerli ve yabancı finansman olabileceğini söyleyen Güleberk, bir ortaklık ise kesinlikle düşünmediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler