Yolcu otobüsünde canlı bomba paniği!

Yolcu otobüsünde canlı bomba paniği!

Kastamonu'dan Ankara'ya giden yolcu otobüsünde bugün neler yaşandı...

Çankırı'nın Korgun ilçesi Akçavakıf köyü girişinde bir yolcu otobüsüne canlı bomba ihbarı yapıldı.
 
Jandarma ve bomba imha ekipleri Ankara'ya gittiği belirtilen otobüste yolcuları indirerek arama yaptı. Çankırı-Kastamonu yolunun trafiğe kapatıldığı belirtildi.
 
Olayların yaşandığı 34 JLL 37 plakalı 2006 model Setra 417 yolcu otobüsü ve sürücüsü Alaattin Melezoğlu'na Sözcü18 haber merkezi ulaşmayı başardı.
 
 
olay-otobus-resim-03.jpg
 
Kastamonu'dan saat 10.00'da 31 yolcusu ile Ankara'ya hareket eden Kastamonu Huzur firmasına ait yolcu otobüsünde "canlı bomba" olduğu yolundaki ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, aracı Korgun ilçesi Akçavakıf köyü girişinde durdurdular. Güvenlik güçleri araç yolcularını indirerek yaptıkları üst araması sonrası araçta yapılan aramalarda herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığı açıklandı.
 
SON DAKİKA...
Sözcü18 haber merkezine gelen bir ihbar olayın seyrini değiştirdi. Haber servisimize gelen ihbara göre otobüste yolculuk yapan 60 yaşlarında olduğu ifade edilen 21 numaralı bayan yolcu F.A, yanında oturan (koridor) 20 no'lu bayan yolcunun üzerinde "Yeleğinin içinde bardak şeklinde bombalar vardı" diyor.
 
Otobüs Ilgaz'da Doğruyol tesislerinde ihtiyaç molası verdiği sırada, yaşlı bayan yolcu F.A. Kastamonu'daki kızını arıyor ve yaşadıklarını anlatıyor. Annesinin kendisine aktardıklarından telaşlanan kızı polisi ve jandarmayı arayarak duruma müdahale edilmesini istiyor.
 
Jandarma aracı Korgun ilçesi Akçavakıf köyü girişinde durduruyor ve yolcuları teker teker arıyor.
 
Sözcü18 Haber merkezinin ulaştığı bilgilere göre otobüsün 20 numaralı koltuğu Kastamonu Huzur firmasının müşterilerine uyguladığı Huzur Kart sahibi N.K. adına alınmış ama koltuktaki yolcu kart sahibi N.K. değil.
 
Polis ve bomba imha uzmanlarının otobüs yolcularını aradıktan sonra yolcu otobüsü Ankara'ya hareket ediyor. Otobüs saat 16.00 sularında Ankara - AŞTİ'ye giriş yaptı.
 
Ankara'daki kızının yanına gelen yaşlı yolcu F.A. hala olayın şokunda ve çevresindekilere "Otobüste vücuduna bomba sarılmış bir yolcu vardı" iddiasını sürdürmekte. Polis ve emniyet güçleri de yaşlı kadının alzheimer hastası olduğu iddiasında.
 
Yaşanan başka bir muamma ise 20 numaralı yolcunun sır olarak ortadan kaybolduğu... Bu konuda sağlıklı bilgiye haber merkezi olarak bizler ulaşamadık. Bakalım önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili hangi bilgiler kamuoyuna yansıyacak doğrusu bizler de merak  ediyoruz.
 
Fotoğraf: Olayın yaşandığı yolcu otobüsü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler