Yolsuzluğu araştıran gazeteci öldürüldü

Yolsuzluğu araştıran gazeteci öldürüldü

Slovakya’da iktidar partisi ile irtibatlı bir müteahhit hakkındaki vergi yolsuzluğu iddialarını gündeme getirip soruşturan gazeteci Jan Kuciak, sevgilisiyle birlikte öldürüldü.

Çiftten bir haftadır haber alamayan yakınlarının haber verdiği polis, genç çifti başkent Bratislava’da beraber yaşadıkları evde birer kurşunla öldürülmüş halde buldu. Slovakya polisinin üst düzey ismi Tibor Gaspar, “cinayetin, Kuciak’ın gazetecilik aktiviteleriyle ilgisinin olmasının büyük olasılık olduğunu” söyledi.

Aktualne.sk adlı haber sitesine çalışan 27 yaşındaki Kuciak, yolsuzluk konusundaki haberleriyle biliniyordu. Son haberi de Bratislava’nın en lüks apartman kompleksindeki vergi yolsuzluğu ilişkisi hakkındaydı. Yolsuzluk, 2017 yılının son aylarında binlerce protestocunun Bratislava sokaklarına çıkmasına neden olmuştu. Protestocular, kompleksin müteahhidi Ladislav Basternak ile olan karmaşık iş ilişkileri nedeniyle Başbakan Robert Fico’nun en yakın çalışma arkadaşı olan İçişleri Bakanı Robert Kalinak’ın istifasını talep etmişti.

Kuciak, geçtiğimiz Ekim ayında bu haberden dolayı tehdit edildiğini söyleyerek savcılığa başvurmuş, ancak hiçbir işlem yapılmadığını Facebook sayfasından paylaşmıştı.

slovakya-gazeteci-cinayet-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler