‘Yolsuzluk tespit ettim’ diyen AKP’li ismin konuşması yarıda kesildi

‘Yolsuzluk tespit ettim’ diyen AKP’li ismin konuşması yarıda kesildi

"Belediyede yolsuzluk tespit ettim" diyerek daha önce AKP'den istifa ettiğini duyuran ancak istifadan vazgeçirilen Mamak Belediyesi AKP Meclis Üyesi Esra Yılmaz Aksoy, bu kez konuyu belediye meclisinde gündeme getirdi.

Mamak Belediye Meclisi toplantısı bugün yapıldı.

Daha önce AKP’den istifa ettiğini açıklayan, ancak daha sonra ikna edilerek partisine dönen belediye meclisi üyesi Esra Yılmaz Aksoy, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile ilgili şunları söyledi:

"Dün de bugün de yarın da söylediğim her şeyin arkasındayım. Mamak Belediyesi’nde AK Parti’ye bunca yıl emek veren kardeşlerimiz, sudan sebeplerle işten atılıyorsa; Mamak’ımızın garibinin, mağdurunun, kimsesizinin vebali omuzlarımızdaysa; hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…"

Aksoy’ın sözleri kesildi. Aksoy, “Hayır, nasıl keseceksiniz?” dedi.

AKP’li bir meclis üyesi “Esra Hanım lütfen kendinize gelin. Bunlar özel meseleler” dedi. Aksoy ise "Niye özel olsun?" sorusu ile karşılık verdi.  Aynı üye, “Kimi, nereden işten atmışız?” dedi.

Aksoy, “Ben konuşmamı bitireyim, biz de bana dava açarsınız” dedi.

Aksoy, sözlerini "Hala akraba çeteniz kimi isterse, belediyede o çalışıyorsa…” ifadeleri ile sürdürdü. Aksoy’un sözleri yine kesildi.

Aksoy ayrıca; dün başlayan ve belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan toplantının bugün canlı yayınlamadığını açıkladı. Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Başkan Murat Köse’ye "Büyükşehir Meclis toplantısında şahsıma ‘Kullanın O Kadını’ diyecek kadar ileri gittiğiniz, Kadın Belediye Meclis üyenizin söylediklerini dinlemenizi isterdim. Sayın Murat Köse bugün meclis toplantısı canlı yayınını neden vermediniz?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’yi işaret ederek “Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum” açıklaması ile AKP’den istifa ettiğini duyurmuştu.

Aksoy, daha sonra ikna edilmiş ve istifasından vazgeçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler