YSK AKP’li Süleyman Bölünmez’i reddetti

YSK AKP’li Süleyman Bölünmez’i reddetti

YSK, AKP’nin Mardin milletvekili adayı ilan ettiği Süleyman Bölünmez'in adaylığını 'akaryakıt kaçakçısı' diye iptal etti.

AKP Mardin 2. sıradan Süleyman Bölünmez’i aday göstermişti. YSK, Süleyman Bölünmez hakkında, akaryakıt kaçakçılığından verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığının anlaşılması üzerine Bölünmez’in adaylığını reddetti. AKP yönetimi bunun üzerine Bölünmez’in kızı Ceyda Bölünmez’i aday yapma kararı aldı.

EŞİM DEDİ SEVGİLİSİ ÇIKTI!
Ankara’daki bir sinema salonunda silahlı saldırıya da uğrayan Bölünmez olay sırasında yanında olan kadını “Eşim” diye tanıtmış ancak kadın sevgilisi çıkmıştı.

BAĞIMSIZ SEÇİLDİ
Süleyman Bölünmez, 2002 seçimlerinde Mardin’den bağımsız milletvekili seçildi. Vekil seçilmeden 1 yıl önce Antalya’da yapılan akaryakıt kaçaklığı operasyonu (Fırtına operasyonu) adı karıştı. 100 milyonluk akaryakıt kaçakçılığı iddiasından tutuklandı. 7 ay cezaevinde kaldı. Tahliye olunca, milletvekili adayı oldu ve seçildi. Dokunulmazlığı elde edince dosya rafa kaldırıldı. Vekilliği sona erince 4 yıla mahkum oldu cezası da onandı.

LİSTEYE GİRDİ, İSTİFA ETTİ
2007 seçimleri öncesinde de AKP’den başvuru yaptı. Parti içinde sıkıntı yaşandı, Mardin teşkilatı ve milletvekilleri Bölümez’e karşı çıktı. Araya ‘hatırlı kişileri’ soktu, “YSK’ya verdiğiniz ilk listede olayım, sonra istifa edeyim” dedi. AKP öneriyi kabul etti, Bölünmez de sözünü yerine getirdi. Listede olmasına rağmen sonra istifa etti.

Süleyman Bölünmez, akaryakıt sektöründe 433 istasyonu bulunan M Oil’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Bölünmez, iki ay önce twitter hesabından “İntikam almayı sevmem ama ödeşmek adettendir. Ödeşme günüm çok yakın dostlar” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler