YSK’dan çok tartışılacak karar! İstanbul seçimleri iptal edildi

YSK’dan çok tartışılacak karar! İstanbul seçimleri iptal edildi

AKP ve MHP'nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP ve MHP'nin YSK temsilcileri İstanbul'da seçimlerin YSK Başkanına rağmen 7'ye karşı 4 oyla iptal edildiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin AKP'nin yaptığı olağanüstü itirazı görüşmek üzere toplandı. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

YSK kararı 4'e karşı 7 oyla aldı.

GEREKÇE BELLİ OLDU
YSK'nin iptal kararını "Kamu görevlisi olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin seçimde görevlendirilmesi" şeklinde gerekçelendirdiği öğrenildi.

AKP'nin YSK temsilcisi Recep Özel, "İstanbul seçimleri yenileniyor" dedi.

MHP YSK Temsilcisi Kürşat Türker Ercan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için AK Parti’nin yapmış olduğu olağanüstü itirazı oy çokluğu ile kabul etti. İstanbul’da seçimler yenileniyor” dedi.

ÖZEL: SEÇİM TARİHİ 23 HAZİRAN
AKP YKS Temsilcisi Recep Özel "Seçim Tarihi 23 Haziran 2019 Pazar" paylaşımında bulundu.

5 POLİS OTOBÜSÜ SEVK EDİLDİ
YSK binası çevresinde güvenlik tedbirleri de artırıldı.

5 polis otobüsü YSK binası önünde konuşlandırılırken, bölge barıyerlerle kapatıldı.

YSK’nin seçimin iptaline yönelik karar vermesinin ardından dolar/TL kuru 6.14 seviyesine kadar yükseldi.

CHP’DEN İLK TEPKİLER
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK’nin kararına ilişkin twitter hesabından, “YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir… Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır.” yorumunu yaptı.

CHP İstanbul milletvekili Av. Mahmut Tanal da Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "YSK, AKP'nin talebi doğrultusunda İstanbul seçimlerini iptal ederek hukuk cinayetine ortak olmuştur. Alınan bu karar, siyaset ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu karara imza atan hakimler, çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar. Dolar da fırladı. YİNE KAZANACAĞIZ" dedi.

KARARA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal kararı sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi yükseldi. İşte o tepkilerden bazıları:

Cem Yılmaz: Seçimleriniz iptal edilmiştir... Peki! Biraz daha izahat istiyor ama yok. Çok üzücü bir durum... Bunu memleketimiz haketmiyor... Bir daha oy kullanmak çok büyük bir zahmet olmayacak, gidip vazifemizi yapacağız. Akıl almaz ama gerçek... Acı bir gerçek."

İŞTE YSK'NIN TARTIŞMALI KARARI

d56jvgcw4aaende.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler