YSK'dan flaş MHP kararı

YSK'dan flaş MHP kararı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son dakika hamlesi ile 10 Temmuz’da yapılacak olağanüstü kongre iptal oldu.

YSK Başkanı Sadi Güven, karar öncesi yaptığı açıklamada ''Bir üye de benim. Ne çıkacak, ben de merak ediyorum, bakacağız'' demişti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağına karar vermişti.

“Sürprizlerim olacak biraz bekleyin”diyen Bahçeli dediğini yaptı. Muhaliflerin Çankaya 4 İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği “seçimli kurultay toplanamaz” kararını yapılan itirazı görüşen Yüksek Seçim Kurulu’ndan Genel Merkez lehine karar çıktı.

MHP yönetimi toplantıdan kısa bir süre önce YSK’ya Ankara 3.Asliye HukukMahkemesi’nin verdiği ihtiyati tedbir kararına dayanarak Merkez Yönetim Kurulu’ndan 10 Temmuz için deklere edilen kongreden vazgeçildiğine ilişkin alınan katar gönderdi. MHP’nin resmi başvurusunda yeni alınan MYK kararına dayanarak,”partimizin yetkili organı olan MYK Kongreyi yapmaktan vazgeçti'” denildi.

YSK’da MHP’nin talebini göz önüne alarak yapılan itiraz Hakkı’nda “karar vermeye gerek olmadığına” hükmetti. Böylece muhaliflerin yaklaşık 8 aydır yürüttüğü hukuki mücadele boşa gitmiş oldu. Muhaliflerin tek umudu tedbir Katar’ının kaldırılmasına kaldı.

İLK TEPKİ SİNAN OĞAN'DAN
MHP'de muhalif kanadın etkin isimlerinden Sinan Oğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "YSK itirazı reddetmedi, genel merkezimiz görüşmelere 10 dakika kala 10 temmuz başvurusunu geri çekti. YSK'da olmayan başvuruyu reddetti."

Oğan konuyla ilgili tweetlerinde;

"Biz ülkücü hareketin liderinin verdiği sözün arkasında duracağını bekliyoruz. Sayın Genel Başkan 10 Temmuz'da kurultay var dedi. Şimdi ise

Ülkücüler kurultay istiyor. Ayak oyunlarıyla, mahkeme numaralarıyla engel olamayacaksınız..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler