YSK'nın 'gece yarısı' kararı Çankırılı seçmen dahil 16 ilde yaşayan seçmenleri yakından ilgilendiriyor

YSK'nın 'gece yarısı' kararı Çankırılı seçmen dahil 16 ilde yaşayan seçmenleri yakından ilgilendiriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) CHP ve İYİ Parti’nin iş birliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı unvanının kullanılmasına izin vermediğini açıkladı.

ADIYAMAN, Bartın, Batman, Çorum, Düzce, Erzincan, Hakkari, Rize ve Van illerinde CHP logosu ile seçime gitme kararı alınırken; Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş ve Yozgat illerinde ise İYİ Parti logosu ile seçime gidilmesi konusunda mutabık kalınmıştı.

AK PARTİ KARŞI ÇIKTI

Millet İttifakı'nın YSK temsilcileri bu illerde oy pusulalarında "Millet İttifakı" isminin kullanılıp kullanılmayacağına dair YSK'dan görüş isterken, AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel ise "Bu illerde ittifakla seçime gidilememesi nedeniyle Millet İttifakı adının kullanılamayacağını" kaydetti.

YSK SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Habertürk'te yer alan habere göre; YSK dün yaptığı toplantıda her iki başvuru üzerinden durumu değerlendirdi. Yapılan müzakereler sonucunda; Yüksek Seçim Kurulu, söz konusu 16 ilde "Millet İttifakı" adının kullanılamayacağına karar verdi. Bu illerde sadece aday gösteren partinin logosu bulunacak. Söz konusu partinin logosunun üzerinde "Millet İttifakı" ibaresi yer almayacak.

YSK'dan dikkat çeken karar! Bu 16 ilde Millet İttifakı oy pusulasında olmayacak

MUHARREM ERKEK: 16 İLDE MİLLET İTTİFAKI UNVANINI KULLANMAMIZA MÜSAADE ETMİYORLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) CHP ve İYİ Parti’nin iş birliği yaptığı 16 ilde Millet İttifakı unvanının kullanılmasına izin vermediğini açıkladı. Erkek, "Biri çıksın, bu aldıkları kararın yasal dayanağını göstersin. Gösteremezler, maalesef talimatla, telkin ile alınmış bir karar. Maç başladı, başladıktan sonra yeni kurallar getiriyorlar" dedi.

Muharrem Erkek şöyle konuştu:

"Öyle bir karar aldılar ki, bu kararı AK Parti temsilcisinin baskılarıyla telkinleriyle aldılar, çok iyi biliyoruz. İYİ Parti ile iş birliği yaptığımız 16 ilde Millet İttifakı unvanını kullanmamıza müsaade etmiyorlar.

Bu illeri sayacağım. 9 il CHP listesi ile girilecek. Adıyaman, Bartın, Batman, Çorum, Düzce, Erzincan, Hakkari, Rize ve Van. Bu 9 ilde Millet İttifakı CHP listesi ile, tek liste ile seçimlere girecek. Ama diyorlar ki ‘Millet İttifakı çatısı altında giremezsiniz, yalnızca CHP listesi ve logosu olacak'.

Bu 9 ildeki tüm vatandaşlarımıza, tüm seçmenlere sesleniyorum. Unutmayın ki orada Millet İttifakı'nı CHP temsil ediyor. CHP logosuna, altı oka mührünüzü basın. Onlar 9 ilde Millet İttifakı'nı silmek istiyorlar ama siz oylarınız ile onu yazacaksınız.

Aksaray, Bayburt, Bitlis, Çankırı, Gümüşhane, Muş ve Yozgat dahil bu 7 ilde de Millet İttifakı İYİ Parti listeleriyle seçime gidiyor. Bu 7 ildeki tüm seçmenlere seslenmek istiyoruz. Burada da Millet İttifakı'nı İYİ Parti'nin temsil ettiğini asla unutmayın.

"YASAL DAYANAĞI YOK"

YSK, bu kararı 7'ye 4 oy çokluğu ile aldı. Yasal dayanağı olmayan bir karardır. Biri çıksın, bu aldıkları kararın yasal dayanağını göstersin. Gösteremezler, çünkü maalesef talimatla, telkin ile alınmış bir karar. Maç başladı, başladıktan sonra yeni kurallar getiriyorlar.

Biz Türkiye'de ittifak yapıyoruz. Biz Millet İttifakı'yız. Hangi ilde ortak tek listeyle gireceğimize biz karar veririz, siz veremezsiniz. Ama size en güzel cevabı milletimiz 14 Mayıs'ta sandıkta verecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler