Yukatel Denizlispor: 1 - Beşiktaş: 5

Yukatel Denizlispor: 1 - Beşiktaş: 5

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 28. hafta Yukatel Denizlispor'a konuk olan Beşiktaş, 1-5'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, geçen haftaki Fraport TAV Antalyaspor maçına göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti. Sergen Yalçın, sakatlığı bulunan Domagoj Vida'nın yerine savunmada Enzo Roco'ya şans verdi. Yalçın, sakatlığı bulunan bir diğer futbolcu Kevin Prince Boateng'in yerine Adem Ljajic'e formayı verirken, ileri uçta Güven Yalçın'ın yerine kart cezası sona eren Burak Yılmaz görev yaptı. 

Yalçın, Fraport TAV Antalyaspor maçına ilk 11'de başlayan futbolculardan Abdoulay Diaby ve Tyler Boyd'u yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncuların yerine Georges-Kevin N'Koudou ve Jeremain Lens'e görev verdi. 

YUKATEL DENİZLİSPOR'DA ZORUNLU 2 DEĞİŞİKLİK 
Yukatel Denizlispor'da teknik direktör Bülent Uygun, geçen haftaya göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.

Uygun, sakatlığı bulunan Ogenyi Onazi'nin yerine orta sahada Kibong Mbamba'ya şans verdi. Kart cezalısı Zeki Yavru'nun yerine ise Tiago Lopes görev aldı.

Yeşil-siyahlılarda sakatlıkları bulunan Recep Niyaz ve Isaac Sackey de Beşiktaş'a karşı forma giyemedi.

STAT İÇİ VE DIŞINDA DEZENFEKSİYON ÇALIŞMASI 
Yukatel Denizlispor ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma öncesi yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında Denizli Atatürk Stadı'nın içinde ve dışında dezenfeksiyon çalışması yapıldı. 

Maç için stada girenlerin ateşi ölçüldü, ellerine dezenfektan sıkıldı. Yedek kulübesinde maske takan futbolcular, aralarına birer koltuk mesafe bırakarak oturdu.

Yeşil-siyahlı ekip ile siyah beyazlılar, ligde 40. kez karşı karşıya geldi.

Ev sahibi ekip, bu müsabakayla 98 gün sonra Denizli Atatürk Stadı'nda maça çıktı.

Yeşil-siyahlılar, en son evinde Gençlerbirliği'ni konuk etmiş ve sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

BAŞKANLAR MAÇI PROTOKOL TRİBÜNÜNDEN TAKİP ETTİ
İki kulübün başkanı, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Covid-19 nedeniyle yapılan yeni düzenlemeye göre protokol tribününde kendilerine ayrılan alandan maçı izledi.

TARAFTARLAR DIŞARIDAN DESTEKLEDİ 
Denizlisporlu ve Beşiktaşlı taraftarlar, Denizli Atatürk Stadı'nın çevresinden ve hemen kale arkasında bulunan apartmanların balkonundan takımlarını destekledi.

Siyah-beyazlı taraftarların tezahüratları, stat içinde de duyuldu. 

Basın tribününde sosyal mesafeye dikkat edildi

Karşılaşma sırasında basın tribününde sosyal mesafe kuralına uyuldu.

Müsabakada görevli basın mensuplarına, maçtan iki gün önce test yapıldı. Basın mensupları, maç için tribünde de sosyal mesafeye dikkat edecek şekilde yerlerini aldı. 

HAVAİ FİŞEKLER NEDENİYLE MAÇ KISA SÜRE DURDU 
Maç başladıktan hemen sonra stat dışında havai fişekler atıldı.

Yaklaşık 5 dakika duran karşılaşma, havai fişek atışının sona ermesinin ardından kaldığı yerden devam etti.

MAÇTAN DAKİKALAR
10. Dakikada Adem Ljajic'in sol kanattan rakip ceza sahası içine gönderdiği topa iyi yükselen Victor Ruiz'in kafa vuruşunu kaleci Tolgahan Acar çeldi; dönen topu iyi takip ederek tamamlayan Burak Yılmaz takımını öne geçiren isim oldu: 0-1.

15. Dakikada Ljajic'in ortasında topla buluşan Elneny'nin ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

29. Dakikada Aissati'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda, iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa şutu sonrası top üstten auta çıktı.

32. Dakikada rakip savunmadan seken topla ceza sahası sağ çaprazında buluşan Lopes'in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

39. Dakikada ceza sahasında topu önünde bulan Murawski'nin şutunda, kaleci Ersin Destanoğlu gole izin vermedi.

53. Dakikada Radoslaw Murawski'den aldığı topta hücumu tek başına sürükleyen Oscar Estupinan, temiz bir gol vuruşuyla skora denge getirdi: 1-1.

60. Dakikada Adem Ljajic'in sol köşeden kullandığı kornerde iyi pozisyon alan Gökhan Gönül kafayı vurdu ve siyah-beyazlılar bir kez daha öne geçti: 1-2.

67. Dakikada Burak Yılmaz'la ortaklaşa girdiği enfes ver-kaçla rakip ceza sahasına sokulan Georges Kevin N'Koudou, Burak'ın savunma üzerinden gönderdiği topa gelişine sert ve düzgün vurarak enfes bir golün altına imzasını attı: 1-3.

75. Dakikada Burak Yılmaz'dan aldığı topu önüne alarak ceza sahası dışından şık bir vuruşla kaleyi yoklayan Adem Ljajic, kaleci Tolgahan Acar'ın müdahalesine rağmen fileleri havalandırdı: 1-4.

78. Dakikada rakip ceza sahasında topla buluşmasının ardından açısını düzelterek markajdan kurtulan Abdoulay Diaby, şık bir vuruşla farkı dörde çıkardı: 1-5.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Beşiktaş, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 47'ye yükselten konuk ekip Beşiktaş 5. sıraya yerleşirken, ev sahibi Yukatel Denizlispor ise 31 puanla kendisine 11. sırada yer buldu.

Süper Lig'de günün diğer sonuçları:
Hes Kablo Kayserispor: 2 - Gençlerbirliği: 0
BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2 - Göztepe: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler