Yurttaşlar, hayat pahalılığı protestosu için bugün de sokaklarda!

Yurttaşlar, hayat pahalılığı protestosu için bugün de sokaklarda!

Dünün ardından bugün de Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybının ardından yurttaşlar, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa döküldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını yinelemesi sonrası dolar/TL dalgalanması tüm hızıyla devam ediyor.

Dolar ve avro kurunun TL karşısında cumhuriyet tarihinin zirvesine çıkması ve hayat pahalılığının artması yurttaşlar tarafından dün akşam saatlerinde protesto edilmişti.

TL'nin dolar ve avro karşısında rekor düzeyde değer yitirmesi bugün de yurdun birçok yerinde yurttaşların protestosuna yol açtı. Sokağa çıkan yurttaşlar protesto düzenleyerek “hükümet istifa” ve "AKP istifa" sloganı attı. 

ANKARA

Mamak Mutlu Mahallesi’nde “Geçinemiyoruz” yazan pankartla sokağa çıkanlar “Hükümet istifa” sloganlarıyla yürüdü. Sokağa çıkanlara polis saldırdı. 6 kişi gözaltına alındı.

Kampüste toplanan ODTÜ öğrencileri ise, "ODTÜ yürüyor mücadele büyüyor" yazılı pankartın arkasında "Hükümet istifa" sloganları atarak yürüdü.

KADIKÖY'DE 2 GÖZALTI

İstanbul Kadıköy'de yurttaşlara polis müdahale etti. 2 kişi gözaltına alındı.

Kadiköy Bahariye Caddesi ve çevresinde polis barikatları ile çevrildi. Polisin yurttaşlara dağılmaları konusunda yaptığı uyarıdan sonra dağılmayan gruba müdahale başladı.

Ara sokaklarda toplanan yurttaşlar “Hükümet istifa” sloganı atarak yürümeye devam ediyor.

MERSİN'DE GEÇİNEMİYORUZ DİYEN
VATANDAŞLARA MÜDAHALE 

Mersin'de ekonomik krize, hayat pahalılığına dikkat çekmek için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

Yaşanan arbedede bir kişi bayıldı. “Hükümet istifa” sloganı atarak basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polis 4 kişiyi gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden ekonomik krize, hayat pahalılığına dikkat çekmek için yapılan toplanma çağrısıyla akşam saatlerinde Mersin Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki bir parkta toplanan göstericiler “Artık yeter, Geçinemiyoruz. Hükümet istifa” yazılı pankart açtı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Grup, basın açıklaması yapmak istediği sırada çok sayıda polis grubun etrafını çevirdi. Polisin pankartı alması üzerine arbede yaşandı. Arbede sırasında “Hükümet istifa” sesleri yükselirken, 1 kişi fenalık geçirerek bayıldı. Göstericilere sert müdahalede bulunan çevik kuvvet polisi grubun basın açıklaması yapmasına izin vermedi.

Bir süre polis ablukasında kalarak “Hükümet istifa” sloganları atan eylemcilerden 4 kişi gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler