Yurttaşlar İmamoğlu'nun çağrısına karşılık verdi: Saraçhane'ye akın var

Yurttaşlar İmamoğlu'nun çağrısına karşılık verdi: Saraçhane'ye akın var

Ekrem İmamoğlu'nun çağrısına İYİ Parti lideri Meral Akşener de "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi. İmamoğlu'nun çağrısı üzerine birçok yurttaş destek için Saraçhane'ye akın etti. Metro İstanbul, seferlerin sıklaştırıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında savcı, daha önce verdiği mütalaasını tekrar etti, İmamoğlu hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi.

İmamoğlu'nun avukatları, mütalaa karşısında savunma için ek süre istedi. Talebi reddeden mahkeme, duruşmaya bugün saat 16:00’ya kadar ara verdi.

VE DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI

Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan üst sınırdan, yani 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

16.20: Avukat Polat'ın SEBGİS talebi kabul edildi. Mahkeme hem sesli hem de görüntülü şekilde kayıt altına alınacak.

16.10: Mahkeme heyeti verilen aranın ardından yerini aldı. Mahkeme başkanı İmamoğlu'nun avukatlarından mütalaaya karşı savunmalarını sordu.

Mütalaya karşı esas hakkındaki savunmalarından önce Kemal Polat, "Şu aşamaya kadar vermiş olduğumuz tüm yazılı ve sözlü beyanlarımızı beyan ediyoruz. Seçimi iptal edenlerin kim olduğuna dair hususlarınsunmak istiyorum. Bu birincisi AKP içerisinde Abdulkadir Selvi'nin 08/04/2019 yazısıdır. Seçimi iptal edilen irade delili Bakan Soylu'nun ortada bir suç var. Seçim yenilenmeli yazısını sunuyorum" dedi. Polat mahkemeden uzun bir savunma yapacaklarını belirterek SEGBİS ile kayıt altına alınmasını talep etti.

İMAMOĞLU'NUN ÇAĞRISI İLE SARAÇHANE'YE AKIN VAR

İBB Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Saraçhane’ye çağrı yaptı. İmamoğlu paylaşımında, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi.

İmamoğlu'nun çağrısı sonrası birçok yurttaş Saraçhane'ye akın etti.

"BU BİR DEMOKRASİ MÜCADELESİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise İmamoğlu'nun tweet'ini alıntılayarak, "Bu bir demokrasi mücadelesi... 16.00’dan itibaren Saraçhane’de olacağız" ifadelerini kullandı.

canan-kaftancioglu-sarachane-resim-066.jpg

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mesajında, "Bizler saat 16.00’da salonda duruşmayı izlerken örgütümüz ve İstanbulluları aynı saatte Şaraçhane’ye bekliyoruz" diye konuştu.

AKŞENER'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK

İYİ Parti lideri Meral Akşener de paylaşımında, "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi.

BABACAN'DAN YANIT

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

METRO SEFERLERİ ARTIRILDI

Metro İstanbul, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda İmamoğlu'nun çağrısı sonrası sıklaştırılan seferlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Saraçhane'de 16.00'da gerçekleşecek buluşma sebebiyle oluşan yolcu yoğunluğu nedeniyle M1, M2, M4, M5, M7, T1, T4 ve T5 hatlarımızda seferlerimiz sıklaştırılmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler