Zafer Partisi Genel Merkezi'ne polis baskını

Zafer Partisi'ne Ankara’da bulunan Genel Merkez binasına asılan “Yerli ve Milli Escobar” yazılı pankart polis tarafından kaldırılmaya çalışıldı. Zafer Partisi Genel Merkezi’ne giren polise Ümit Özdağ ve partililer tepki gösterdi.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın arasındaki gerilimin ardından "Yerli ve Milli Escobar" pankartı tartışmaları devam ediyor.

Savcılık, Zafer Partisi Genel Merkezi’ne asılan "Yerli ve Milli Escobar" pankartının "Kamu görevlisine hakaret" gerekçesiyle polis tarafından toplanmasını istedi. Zafer Partisi Genel Merkezi’ne girerek pankartı indirmeye çalışan polislere Ümit Özdağ tepki gösterdi. Özdağ, "Pankartta kimsenin ismi, yok. Eğer polis ve savcı hakaret diyorsa bu onların yorumudur hakaret suçunu onlar işliyor” dedi.

Özdağ açıklamasında şunları söyledi:

"Pankartta kimsenin ismi, yok. Eğer polis ve savcı hakaret diyorsa bu onların yorumudur hakaret suçunu onlar işliyor. Mahkeme kararı olmadan ve 'soyut değil somut şu komu görevlisine hakaret suçu işlendiği için indirilmesi talimatı verildi' denmeden bu pankart inmeyecek. Söylesinler kimi anlıyorlar? Biz kimseyi kast etmiyoruz. Orada görülen baş bir Amerikan sinema artistidir. Buradan hareketle 'bir kamu görevlisi kast ediliyor' diyorsa polis ve yargı, hakaret suçunu siz işliyorsunuz."

NARCOS MÜZİĞİ ÇALINDI

Genel Merkez binasında dijital yayın platformu Netflix’te Pablo Escobar’ın hayatının anlatıldığı "Narcos" dizisinin müziği çalındı.

ESKİŞEHİR İL BAŞKANLIĞI DA ASTI

Genel Merkez’in polis tarafından basılmasının ardından Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanlığı da binalarının camına "Yerli ve Milli Escobar" yazılı pankart astı. Genel Başkan Prof. Dr. Ümit Özdağ pankartı sosyal medya hesabından paylaştı.

GENÇLİK KOLLARI HAREKETE GEÇTİ

Zafer Partisi Gençlik Kolları, matbaaya giderek asılması engellenmek istenen pankartın yenilerini bastırmaya başladı. Sosyal medya hesabından pankartın basılışını paylana Zafer Partisi Gençlik Kolları, “yükleniyor” notunu düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler