Zafer Partisi'nden ilk ayrılık

Zafer Partisi'nden ilk ayrılık

Bartu Soral Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımın yeniden gündeme gelmesinin ardından istifa etti...

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral’ın iki yıl önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası sonrası paylaştığı tweeti bazı kullanıcılar tarafından tekrar gündeme getirildi. Soral yaşanan tartışmaların ardından gece saatlerinde Zafer Partisi’nden ayrıldığını duyurdu.

Bartu Soral 12 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda  “Soylu’nun istifasının kabul edilmemesi gerektiğini” ifade etmişti.

Soral’ın bu açıklaması iki yıl sonra Twitter’da tekrar gündeme getirilerek hedef gösterildi.

Bu gelişmelerin ardından Bartu Soral twitter hesabından bir açıklama yaptı.Soral “Bizim için terör ile mücadele, Türk devleti ve Türk milletinin çıkarı siyaset üstüdür” ifadelerini kullandı.

Soral açıklamasında şunları söyledi:

“Dün önce ünlü bir FETÖ’cüyü, sonra İYİ Parti ve CHP’yi eleştirdim. 10 dakika sonra isimsiz 50 kadar hesap 2 yıl önce S.Soylu ile ilgili yazdığım bir tweeti dolaşıma soktu. Ardından bir grup açıkla başlığı altında hakarete başladı. Şimdi önce konuyu açalım.

Süleyman Soylu o dönem PKK ile mücadele ediyor, ancak AKP içindeki “açılımcı” zihniyet ve Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafından tasfiye edilmeye çalışılıyordu. Omuz atma dönemi hatırlanacaktır. Soylu ise PKK ile mücadelesi sebebiyle güvenlik bürokrasisinden destek görüyordu.

O anda görevden ayrılması terörle mücadeleyi kesintiye uğratacak, güvenlik politikalarının açılımcılar, Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafından şekillendirilmesi sonucunu doğuracaktı.  Yani kısaca yerinde kalsın dedim. Ne oluyoruz? Ne var bunda? Geçmişimiz ortada.

Bizim için terör ile mücadele, Türk devleti ve Türk milletinin çıkarı siyaset üstüdür. Dün yazan hesapları, kendisini Zafer Partili olarak tanıtanları dikkatle not aldım. Durumu anlayamamış, gerçekten merak eden varsa, onlar için bu notu paylaşmış olayım.”

İSTİFA ETTİ

Yaşanan tartışmaların ardından Bartu Soral partiden istifa ettiğini açıkladı. 

Twitter’dan gece yarısı bir açıklama yapan Soral, "Duyduğum lüzum gereği Zafer Partisinden ayrıldım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler