Zafer Turunda Kastamonu - Çankırı etabı tamamlandı

Zafer Turunda Kastamonu - Çankırı etabı tamamlandı

Kastamonu-Çankırı etabına Küçükbay damgasını vurdu…

5. İstiklal Yolu Zafer Turu’nun 2. etabı olan  Kastamonu-Çankırı etabı koşuldu. 113 kilometrelik etaba Kocaeli Brisa Spor’dan Kemal Küçükbay damgasını vurdu. Genel klasman birinciliği, sprint ve tırmanış primi birinciliğini alan Küçükbay, 2. etap koşunun sarı, kırmızı ve yeşil mayonun sahibi oldu.

26-30 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) tarafından UCI 2.2 klasmanında düzenlenen 5. İstiklal Yolu Zafer Turu (Victory Tour Of) 113 kilometreden oluşan Kastamonu-Çankırı etabı koşuldu.

53 sporcuyla başlayan İnebolu-Kastamonu etabında hastalanan ve elenen sporcular olması nedeniyle 45 sporcu saat 14.00’da Kastamonu Adliye binası önünden start aldı. Ilgaz dağına kadar düşük tempoda yarışan sporcular, dağ tırmanışına gelince dağıldı. 25 kadar sporcu geride kalırken, normal tempoda ilerleyen ön gurup, 1875 rakıma ulaşınca inişe geçti. 100 kilometre hıza ulaşan sporcular hakem arabalarını da geçerek sprint primine doğru pedal bastı. 2 guruba bölünen sporcular arasından sıyrılan Kocaeli Brisa Spor’dan Kemal Küçükbay, 64. kilometrede sprint priminin birincisi oldu. Küçükbay, pedal çevirmeye devam ederek arkasından kendisine yetişmeye çalışan 13 sporcu ile arasında 2 dakika zaman farkı attı. 75. kilometrede Tırmanış primi için Bulgar sporcu Vladimir Koev arasında mücadele eden Küçükbay, bu mücadeleyi de kazanarak tırmanış primini de elde etti. Arayı kapatan 4 sporcu ile birlikte bitiş çizgisine doğru hareket eden Kemal Küçükbay, son 3 kilometre levhasını görünce aynı takım arkadaşı olan Mert Mutlu ile birlikte birincilik mücadelesini de kazandı. Bitiş çizgisini 03.16.15 süreyle ilk geçen Küçükbay, genel klasman birincisi de elde ederek Kastamonu-Çankırı etabına damgasını vurdu.

Küçükbay’ın hemen yanından tekerlek farkıyla yarışı 03.16.16 süreyle bitiren Kocaeli Brisa Spor’dan Mert Mutlu ikinci, 03.16.44 süreyle Konya Şeker Spor’dan Mustafa Sayar üçüncü oldu.

Yarışın bitiminde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyalarını Çankırı Vali Yardımcısı Murat Soylu ve Belediye Başkan Yardımcısı Arif Çıyan taktı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri ise Soylu ile Çıyan’a bisiklet sporuna katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Yarın İstiklal Yolu Zafer Turunun 3. etabı olan Çankırı-Ankara etabı gerçekleşecek. Saat 12.00’da startın verilmesiyle 99 kilometre pedal çevirecek olan bisikletçiler, saat 14.45’de Ankara’nın Akyurt ilçesinde ulaşmış olacak. Bu etapta da yarış bitiminde ödül töreni düzenlenecek, yarışın birincisi, en iyi sprintçi ve en iyi tırmanışçıya mayosu takdim edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler