Zeynel Kozanoğlu vefat etti

Zeynel Kozanoğlu vefat etti

Çankırılı gazeteci-yazar Zeynel Kozanoğlu İzmir'de yaşama veda etti..

Son bir yıldan bu yana rahatsızlığı nedeniyle Alsancak - Katip Çelebi Devlet Hastanesi'nde makinaya bağlı olarak yaşayan gazeteci-yazar Zeynel Kozanoğlu bugün sabah satlerinde vefat etti.

Ayrıntılar geliyor...

ZEYNEL KOZANOĞLU KİMDİR?
Çankırı'nın ilçesi Ilgaz’ın Kıyısın köyünde 1936 yılında doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Ankara’da Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nü öğretmen okulu haline getirilişinden sonra 1955 yılında bitirdi. Konya-Kulu’nun Ömerhanlı kasabasında öğretmen olarak çalıştı. 1960-1962 yılları arasında Gelibolu’nun Cumalı köyünde yedek subay öğretmen olarak askerlik görevini tamamladı.Ankara’da Medeniyet gazetesinde iki yıl, daha sonra da İzmir’de Anadolu Ajansı’nda 15 yıl çalıştı. Ankara’da bulunduğu yıllarda başladığı Ankara Hukuk Fakültesi’nin üçüncü sınıfından İzmir Gaze-tecilik Yüksek Okulu’na geçti ve bu okulu bitirdi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce her yıl açılan Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışmaları’nda dereceler aldı. 1967 yılında Tercüman gazetesinin açtığı roman yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Çeşitli gazetelere röportajlar yaptı, TRT’ye radyo programları ve oyunlar yazdı. Yurt Ansiklopedisi’nin İzmir maddesini yazanlar arasında yer aldı. İzmir’de İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce yayımlanan günlük 9 Eylül Gazetesi’nde köşe yazıları yayımlandı. 2007 yılında yayımlanan Çankırı dergisinde yazılar yazdı. 2008 yılı Ocak ayında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nce “İzmir’de çalışan en yaşlı gazeteci” plaketi verildi. Zeynel Kozanoğlu evli ve üç çocuk babasıydı.

İBRAHİM ZENCİRCİ'DEN MESAJ
Uzun yıllar yaşadığı İzmir'de merhum Zeynel Kozanoğlu ile sıkı bir dostluk kuran İbrahim Zencirci de, vefat haberini aldıktan sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "'İzmir’de çalışan en yaşlı gazeteci' ünvanına sahip hemşerimiz, Duayen Gazeteci, Yazar, Öğretmen, İzmir Çankırılar Derneğinin hamisi, Değerli büyüğümüz, ZEYNEL KOZANOĞLU İzmir’de vefat etmiştir. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve hemşerilerimize başsağlığı dileriz." dedi.

HÜLYA SEZGİN'DEN MESAJ
İzmir'de yaşayan Çankırılı ressam Hülya Sezgin Zeynel Kozanoğlu'nun vefatı üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; "Duayen gazeteci-yazar... Hemşehrim, ağabeyim, Türkçe'nin efendisi, köşedaşım, bana Türkçe'yi iyi kullanmayı, yazmayı öğretenim, canlı ansiklopedi, ayaklı kütüphane, bilgi küpü, onlarca kitap yazarı, Hasanoğlan Köy Enstitülü canım ağabeyim Zeynel Kozanoğlu yu yitirmenin acısını yaşıyorum. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Sevenlerine, çocuklarına ve değerli eşi Hayruş ablama sabırlar diliyorum..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler