Zonguldak'ta 2 bin kişilik işe 26 bin kişi başvurdu

Zonguldak'ta 2 bin kişilik işe 26 bin kişi başvurdu

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 2 bin işçi alımı için başvuran 26 bin 54 kişi arasında yaptığı kura çekiminde bir yıl önce Türk vatandaşlığına geçen maden mühendisi Mısırlı Abdelrahman Abdelattey’in işe girme hakkı kazandığı ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde TTK'ya yeni işçi alımı olacağını duyurmuştu. TTK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanında toplamda 2 bin işçiden bin 500'ü Zonguldak, 400'ü Bartın ve 100'ü için de Karabük'te ikamet etme şartı getirildi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunlu tutulmadı. Daha sonra kuraya girmeye hak kazananların listesi yayınlandı.

Zonguldak'ta kur'aya girmeye hak kazanan 26 bin 54 kişi arasında, Afganistan vatandaşı Gholam Moradi ve Mısır vatandaşı olup sonradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçin Abdelrahman Abdelattey Kafrelshık yer aldı. Kuraya girmeye hak kazanan iki yabancı uyruklunun TTK'nın kur'a çekimine girmeye hak kazanmasına tepkiler geldi.

TTK'nın kur'a çekimi bugün Site Spor Salonu’nda yapıldı. Bir yıl önce Türk vatandaşlığına geçen Abdelrahman Abdelattey işe girme hakkı kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı kur'a çekiminde, Abdelattey'in isminin kurada çıkmasının ardından Zonguldaklılar durumu protesto etti, salonda dakikalarca yuhalama sesi yükseldi.

"ZONGULDAKLI DURURKEN, MISIRLI İŞE GİRDİ"

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Zaten kur'adan başvuruyu yapan genç işsizlerin yüzde 5,75'i çıkacaktı. O 5,75'in önüne de Mısır doğumlu bir vatandaş çıktı. Bu konularda defalarca kez uyarı yaptık. 'Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlarının, Zonguldaklılar'ın önüne geçmemesi için tedbir alın' dedik ama İŞKUR kur'aya girebilecekler listesinin birinci sırasındaki Mısır doğumlu kişi kur'adan çıktı. Ortada büyük bir haksızlığın oluşmasına neden olundu" dedi.

AKP MİLLETVEKİLİ ÇOLAKOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise kur'aya girmeye hak kazananların listesinin yayınlanmasının ardından gelen tepkiler üzerine geride bıraktığımız günlerde, şu yazılı açıklamayı yapmıştı:

"T.C. kimlik numarası 990……730 olan Gholam Moradi'nin Takhar/Afganistan doğumlu olduğu anlaşılmış olup, Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin Türk vatandaşı olmadığı; Abdelrahman ABdelattey Kafrelshık/MISIR doğumlu olup Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde kişinin 13 Mayıs 2022 Türk vatandaşlığına geçtiği, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Maden Mühendisliği okuduğu ve Eylül ayında Zonguldak ikameti tescil edildiği bilgisi tarafımıza verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler