1 Kasım’dan tüm partiler zaferle çıktı!

1 Kasım’dan tüm partiler zaferle çıktı!

AKP'nin ezici üstünlüğüyle sona eren 1 Kasım seçimlerinde "yenilgiyi" hiç kimse üzerine alınmadı.

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birisini daha geride bıraktı. AKP bir önceki seçimlere göre oylarını yaklaşık yüzde 8 oranında artırdı ve tarihi bir zafere imza attı. CHP yerinde sayarken MHP ve HDP’nin oyları eridi. Ancak hiç bir muhalefet lideri “Biz yenildik, hatalıyım, istifa ediyorum” demedi. İşte 4 siyasi liderin 1 Kasım mesajları;

DAVUTOĞLU: ELHAMDÜLİLLAH
AKPGenel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim sonuçlarına ilişkin ilk yorumunu twitter hesabından yaptı. Davutoğlu “Elhamdülillah…” diye tweet attı ardından Konya’da seçmenlerine teşekkür konuşması yaptı. Davutoğlu Mevlana Müzesi önünde yaptığı konuşmada “Bugün yenilen yoktur kazanan vardır, kazanan milletimizdir, demokrasidir” dedi.


FOTO:DHA
KILIÇDAROĞLU: BİZİM SORUMLULUĞUMUZ DAHA DA ARTTI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarını Ankara’da değerlendirdi. Parti genel merkezinde konuşan Kılıçdaroğlu CHP’nin oy oranındaki yükselişi ve milletvekili sayısındaki artışı  değerlendirdi. Kılıçdaroğlu “Eğer olağanüstü koşullar olmasaydı daha farklı olabilirdi. O zaman CHP’ye oyun gelip gelmediğini çok daha rahat görebilirdik. Haziran ile Kasım arasında 400 kişi hayatını kaybediyorsa ve bu süreci görmezlikten gelip olağan bir süreçmiş gibi değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz” dedi.

Kılıçdaroğlu “Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü, sağlıklı bir demokrasinin, iyi işleyen kuralların olmasını arzu ediyoruz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiği için bizim sorumluluğumuz parlamentoda dışında da çok daha fazla artmıştır.” sözleriyle de CHP’nin daha aktif muhalefet yapacağının mesajlarını verdi.

DEMİRTAŞ: HDP’NİN BÜYÜK BİR ZAFERİ VARDIR.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada “Bu katliam politikasına rağmen bizi 3. Parti yapan herkese teşekkür ediyoruz. Ortada HDP’nin büyük bir zaferi vardır. 1 milyon oy kaybettik ama biz faşizme karşı dimdik durmayı başarmış bir partiyiz. Yeni dönem parlamentosu, şüphesiz devasa problemlerle göreve başlayacak” diye konuştu.

BAHÇELİ: MÜCADELEYE DEVAM
İstifa ettiği söylentileri kulislerde uzun süre konuşulan MHP Lideri Bahçeli ise yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli “Milletimiz koalisyondan köşe bucak kaçan AKP’ye tek başına iktidar vizesi ve iktidar görevi vermistir. Ortada AKP’nin zaferinden ziyade beyaz Toroslorla gözü korkutulmuş, terörle yıldırılmış canlı bombalarla huzuru kaçırılmış, ekonomik tehlikelerle aklı çelinmiş anti demokratik uygulamalarla iradesine ket vurulmus bir sosyolojik yapı vardır ve her yönüyle de açıktadır” dedi ve “mücadeleye devam” mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler