17 şehide veda

17 şehide veda

Pervari'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimiz için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker, Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Siirt Pervari'de Jandarma Özel Harekat askerlerini taşırken sis nedeniyle dağına çarpan Sikorsky S-70 tipi helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Taktik Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Yurtdışı gezisinden yeni dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile partisinin PM toplantısına katılım programını iptal ederek Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Törene ayrıca Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Diyarbakır ve çevre illerden gelen asker ve sivil yetkililer katıldı.
 
Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğlurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ile bakanlar aileleri teselli etmeye çalıştı.
 
Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilip, burada hazırlanan katafalklara konuldu. Cenazalerin taşınması sırasında şehit yakınları gözyaşları akıtırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duygusal anlar yaşadığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.
 
Şehitlerin özgeçmişlerinin okunduğu törende daha sonra dualar edildi. Yaklaşık 1 saat süren törenin ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 5 ayrı Casa tipi uçağa konulup, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü.
 
Bu sırada törende bulunan aralarında şehit yakınlarının bulunduğu bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlar attı. Slogan atan grup içinde bulunanların bir kısmının da , "Çözün artık bu işleri" diye bağırdığı duyuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler