229 gün sonra polislerin ifadesi alınıyor

229 gün sonra polislerin ifadesi alınıyor

Gezi Parkı protestolarına 16 Haziran 2013’de yapılan müdahalede, Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve 231 gündür komada olan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ...

Soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’in, HSYK’nın 16 Ocak kararnamesi ile Büyükçekmece Savcılığı’na atanmasının ardından görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yıldırım’a ifade veren Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli 7 polis, Gezi eylemlerinde görev aldıklarını ancak Berkin Elvan’ı yaralamadıklarını söylediler. İfade veren 7 polis gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldıklarını belirtirken, 5 polis olaylar esnasında gaz kullanmadıklarını, 2 polis ise gaz kullandıklarını ancak Berkin Elvan’ın yaralanmasına neden olmadıklarını savundu.

“MÜDAHALE ETTİĞİM OLAYLARI TEK TEK HATIRLAMIYORUM”
30 Ocak 2014’de Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yıldırım’a ifade veren polis memuru M.C. suçlamayı reddederek şunları söyledi: “İddia edildiği gibi Berkin Elvan’a gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermiş değilim. O günlerde çevik kuvvet polisi olarak bütün Gezi olaylarına müdahale ediyorduk. Dolayısıyla müdahale ettiğim olayları tek tek hatırlamam mümkün değildir. Çok yoğun çalışıyorduk: Gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldım. Ancak görevli bulunduğumuz Gezi olayları boyunca herhangi bir şekilde gaz kullanmadım.”

“BEN YARALAMADIM”
Gezi olayları nedeniyle Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ne gidip gitmediğimi ve olayı hatırlamadığını ifade eden O.Ş. ise “Gaz kullanımı konusunda hizmet içi eğitim aldım ancak Gezi olayları boyunca hiç gaz ve gaz tüfeği kullanmadım. Daha doğrusu hiçbir gaz ürününü kullanmadım. Berkin Elvan’a gaz tüfeği ile ateş edip yaralamış değilim. Şahsın nasıl yaralandığını bilmiyorum. Ben yaralamadım” dedi.

“GAZ KULLANDIM AMA BEN YARALAMADIM”
Polis memuru H.B. ise ifadesinde şunlara yer verdi: “Berkin Elvan’a gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermiş değilim. Olay tarihi olan 16 Haziran 2013’te görevli olduğum doğrudur. Ancak olayın cereyan ettiği yerde görev yaptığımı hatırlamıyorum. Çünkü Gezi olayları boyunca çok yoğun olarak çalıştık. Gezi olayları sırasında müdahale ettiğimiz durumlarda gaz tüfeği kullandım ancak Berkin Elvan’ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadım. Zaten olayı da hatırlamıyorum. Adliyeye gelince öğrendim.”

“OLAYLARDA KALKAN TUTUYORDUM”
Gezi olayları boyunca sürekli görev yaptığını belirten R.Ç. ise “Görevlendirme emirleri telefonla geliyordu. Telefon emri üzerine görev yerimize gidiyorduk. Berkin Elvan’ı gaz tüfeğiyle ateş etmek sureti ile yaralamış değilim. Müdahale ettiğim gezi olaylarında herhangi bir şekilde gaz kullanmadım. Kalkan tutuyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu.

“BERKİN ELVAN’IN YARALANDIĞI OLAYDA GAZ TÜFEĞİ KULLANMADIM”
Berkin Elvan’ın gaz tüfeği ile ateş ederek yaralanmasına sebebiyet vermediğini savunan Ö.K., Gezi olayları boyunca çok yoğun çalıştık ve görev yerlerimiz sabit değildi. Gezi olayları sırasında müdahale ettiğimiz durumlarda gaz tüfeği kullandım. Fakat Berkin Elvan’ın yaralandığı olayda kesinlikle gaz tüfeği kullanmadım. Zaten bu olayı da kişiyi de hatırlamıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler