28. Şubatta 4. dalga

28. Şubat'ta 4. dalga

Soruşturma kapsamında 6 ilde operasyon yapılıyor.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat Operasyonu kapsamında: İstanbul, Ankara, Erzincan ve İzmir'in de aralarında olduğu 9 ilde 15 adreste arama yapılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6'sı muvazzaf, 11'i emekli 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğunu açıkladı.
 
Tümgeneral Mehmet Faruk Alpaydın ve Korgeneral Tevfik Özkılıç hakkında gözaltı kararı var.  İzmir'de eski İstihbarat Daire Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner ve bir emekli Tümgeneral gözaltına alındı. Balıkesir'de Gölcük Donanma Komutanlığında sivil memur olarak çalıştığı ve Ergenekon davasının da sanıkları arasında bulunduğu öğrenilen  Tanju Veli Aydın ve Uşak'ta emekli Astsubay Asım Atak gözaltına alındı.
 
Ankara'da 5 emekli askerin evinde arama başlatıldı. Erzincan'da bir muvazzaf generalin evi aranıyor. Korgeneral Tevfik Özkılıç, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Berkay Turgut, emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, emekli Korgeneral Hakkı Kılıç, emekli Deniz Kurmay Albay Ardan Kıratlı'nın evlerinde arama yapılıyor. Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda sabah başlatılan aramalar devam ediyor.
 
"Kazığa Oturturum" diyen general de gözaltında
28 Şubat sürecinde bir generalin, Akşener'e iletmesi için İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan'a söylediği iddia edilen, "Söyleyin o kadına ayağını denk alsın, yoksa İçişleri Bakanlığı önünde yağlı kazığa oturturuz" sözlerini sözlerinin sahibi olan dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Çetin Saner de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

6 İLDE KCK OPERASYONU

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik Şanlıurfa merkezli olarak İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş'da operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir ve Ceylanpınar ilçe başkanlarının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.
 
EŞ ZAMANKLI BASKINLAR
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 ay önce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Polisler terör örgütü lehine yasa dışı faaliyet yürüttüğü, korsan gösterileri düzenleyip yönlendirdiği öne sürülen kişileri fiziki ve teknik takip ile izlemeye aldı. Polis bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Savcılık kararı ile Şanlıurfa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir ve Muş ile Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.
 
BDP İL VE İLÇE BAŞKANLARI GÖZALTINDA
Polis, savcılık kararı ile bugün saat 05.00'te 6 ilde 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Çok sayıda polisin katılımı ile düzenlenen operasyonun merkezi olan Şanlıurfa'da, ekipler ilk olarak Sancaktar Mahallesi'nde oturan BDP İl Başkanı Fatma İzol'un evine geldi. Polisler, Fatma İzol'un evi ile sokakta park halinde duran otomobilini didik didik aradı. Yaklaşık 1 saat süren aramaların ardından Fatma İzol gözaltına alındı ve evinden çıkarılarak sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Fatma İzol'un yanı sıra polis, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş ile BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur'u da gözaltına aldı.
 
BİRÇOK YERDE ARAMA YAPILDI
BDP'li başkanların gözaltına alındığı operasyon kapsamında polis, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanlığı ile BDP Urfa Siyaset Akademisi ile Kürdi-Der binasında da arama yaptı. Uzun süren aramaların ardından suç unsuru olduğu değerlendirilen evrak, bilgisayarlar, CD'ler ile yayınlara da incelenmek üzere el konuldu.
 
Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol, BDP Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Halis Aktaş, BDP Ceylanpınar İlçe Başkanı İbrahim Ogur ile Y.K., T.A., M.V., H.K., M.A., İ.G., H.Ç., H.D., A.T., K.C., M.K., M.E., P.Y., Ş.B., A.D.S., H.Y., A.C., M.E.P., N.A., A.V., F.A., M.E., S.İ., Z.Y. ve M.N.T. getirildikleri Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanmaya başlandı. (Kaynak: ensonhaber.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler