5 işçi barajda kayboldu

5 işçi barajda kayboldu

TEDAŞ işçilerini taşıyan bot alabora oldu.

Erzurum'un Aşkale ilçesi Karasu baraj göletinde bir elektrik arızasını gidermek üzere giden 5 TEDAŞ görevlisinin bulunduğu botun alabora olması sonucu 5 işçi kayboldu.

Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bulunan Karasu 2 baraj göletinin içindeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle gölete açılan 5 TEDAŞ görevlisinden haber alınamadığını bildirdi. 
    
Görevlilerin saat 18.00 sıralarında direkleri tamir için deniz bisikletiyle gölete açıldıklarını ifade eden Karabulut, şunları kaydetti: 
    
''Beş kişilik bir ekip. O saatten bu yana beş arkadaşımızda suda. Erzurum'dan arama kurtarma ekipleri 19.30'da geldi. Arama kurtarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Umarım bir sıkıntı yoktur. Henüz bir şey belli değil. Burası baraj göleti. Bir senedir faaliyette. Arkadaşlarımız direkleri tamir etmek için girdi. Yetersizlikten kaynaklanan bir sıkıntı var. 19.30'dan bu yana aranıyorlar. Acil durum müdürlüğünden uzman ekipler burada. Arkadaşlarımız büyük bir botla arama çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar çıkarılan olmadı.'' 
Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, baraj göletinde kaybolan 5 TEDAŞ işçisinin bulunması için yapılan çalışmalara katılmak üzere Rize'den de bir ekip gönderildiğini söyledi. 
    
Yamlı, Karasu 2 baraj göletindeki çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. 
    
Vali Yardımcısı Yamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kaybolan işçilerin bulunması için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. İki dalgıç ekibimiz suda, iki dalgıç ekibi de karadan çalışmalarını sürdürüyor. 15 kişilik bir arama kurtarma ekibi. Arama kurtarma çalışmaları için Rize'den de bir ekip gönderildi. Çalışmalar sürüyor'' diye konuştu. 
    
Jandarma ve polis ekiplerinin güvenlik tedbiri aldıkları bölgede sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor. 
    
Öte yandan, baraj gölüne gelen işçilerin yakınları fenalık geçirdi. (Kaynak: ntvmsnbc)
 
erzurum-tedas-kayip-sozcu-resim-44.jpg
 
GÖLETTE KAYBOLAN GÖREVLİLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Erzurum’un Aşkale ilçesi yakınındaki gölette kaybolan 5 TEDAŞ görevlisinin kimlikleri belli oldu.
 
Karasu 2 Baraj göletinin içinden geçen elektrik direğinde meydana gelen arızayı gidermek için saat 16.00 sıralarında Aşkale’deki TEDAŞ görevlileri deniz bisikletine bindiler.
 
Göletin bir bölümünün yüzeyi buzla kaplı olması nedeniyle deniz bisikleti devrildi.
 
Kazadan sonra TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Mustafa Arifoğulları, Sait Turan, Rıdvan Takım, Şahin Baykal’dan bir daha haber alınamadı. TEDAŞ görevlilerinin kaybolduğu haberinden sonra bölgede, havadan ve karadan arama çalışmaları başlatıldı. Askeri helikopter havadan, Sivil Savunma Birlikleri ve AKUT görevlileri botlarda gölet üzerinden arama-tarama yapıyor. Ayrıca gölette arama yapması için Rize’den balık adamlar istendi. TEDAŞ görevlilerinin yakınları gölette yapılan arama çalışmalarını yakından izliyor. Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, arama çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini söyledi.
 
BIR SAAT KURTARDILMAYI BEKLEMiŞLER
 
Erzurum'un Aşkale ilçesi yakınlarındaki gölette kaybolan 5 TEDAŞ görevlisinin buzlara tutunarak yaklaşık 30 dakika kurtarılmayı beklemiş. Yüzeyinin büyük bir bölümü buzla kaplı olan gölette bindikleri deniz bisikletinin alabora olması ile birlikte yüzerek buz parçalarına tutunarak hayatta kalmayı başaran işçiler, kıyıdaki birkaç kişiden yardım istedi. Bir süre sonra olay yerine yaklaşık 20 kişi ile birlikte jandarma ekiplerinin geldiğini söyleyen görgü tanıkları işçilerden bazılarının ağladığını belirtti. Kıyıdakilerin 'Sakin olun. Sizi kurtaracağız' diye sakinleştirmeye çalıştıkları işçciler, bir süre sonra havanın da kararması ile suyun derinliklerine gömüldü. Aşkale ilçesindeki bir kişi tarafından çekilen amatör görüntü ve fotograflarda işçilerin yardım beklerken suya gömüldüğü gerçeğini gözler önüne seriyor. Askeri helikopter havadan, Sivil Savunma Birlikleri ve AKUT görevlileri botlarda gölet üzerinde yaptığı arama-taramaya 5 Nisan saat 06.00'ya kdar ara verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler