8 yıldır ilk kez bir vali İtfaiye Müdürlüğünde

8 yıldır ilk kez bir vali İtfaiye Müdürlüğünde

Vali Özcan bu ziyaretiyle, 8 yıldır Çankırı Belediyesine ait İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden vali olarak kayıttlara geçti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı İtfaiye teşkilatının hangi düzeyde olduğunu görmek üzere incelemelerde bulundu. Belediye İtfaiye Müdürlüğünde Vali Özcan’ı, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci karşıladı.

Müdürlüğün araçlarını, malzemelerini yerinde gören Vali Özcan, arama kurtarma köpeği Daisy’nin de gösterisini izledi.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci Vali Özcan'a yapılan faaliyetler, araçlar, gereçler ve malzemeler hakkında bilgiler verdi. Yemekhane ve yatakhaneleri gezdirdi.

Bir yangında, ihbarda nelerin yapılması gerektiğini soran Vali Özcan’a, ihbarlardan sorumlu itfaiye eri, öncelikle panik yapılmaması için vatandaşı rahatlatmaya çalıştıklarını ve böylelikle adresi tam bir şekilde alabildiklerini söyledi.

Daha sonra ihbarda nelerin yapıldığını da anlatan itfaiye erlerine Vali Özcan, Çankırı haritasında sorular sordu ve haritanın ihbar anında erken müdahalesi için göz önünde olması gerektiğini söyledi. Öncü araçlar için de daha pratik ve her sokağa girebilecek tarzda daha hızlı bir araç olmasını gerektiğini ifade etti.

8 YILDIR MÜDÜRLÜĞE GİDEN İLK VALİ

Belediye Başkanı İrfan Dinç, kısıtlı imkanlarla buralarda eksik olan yerleri tamamlamaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Dinç, 8 yıldır ise itfaiyeye ilk defa bir valinin geldiğini ifade ederek, “Sayın Valim, size bu ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Özcan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İtfaiye teşkilatlarının sorumluluğunun ilin valisi ve Belediye Başkanında olduğunu belirterek, "Çankırı birinci derece deprem bölgesinde. Bu nedenle herkesin hassas olması gerektiğini" ifade etti. İtfaiye erlerine de aldıkları sorumluluk nedeniyle teşekkür ederek, başarılar diledi.

İtfaiye Müdürlüğünde bulunan Faaliyet ve Denetim Defterine düşüncelerini yazan Vali Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte itfaiye teşkilatını denetlediğini, İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci’nin gayret ve intizamlı çalışmalarını takdir ettiğini ve başarılar dileğini belirterek, yeni araç gereç ihtiyaçları konusunda bilgi aldığını ve elinden geldiği kadar yardımcı olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler