9'uncu İstiklal Yolu yürüyüşü Ilgaz Dağı Derbent'te başladı

9'uncu İstiklal Yolu yürüyüşü Ilgaz Dağı Derbent'te başladı

Bu sene 9'uncusu gerçekleştirilen Ilgaz İstiklal Yolu etkinlikleri Ilgaz Dağı Derbent'te vatandaşların da katılımı ile dün başladı ve bugün yapılacak 5 kilometrelik yürüyüş ile tamamlanacak.

Dün sabah başlayan etkinlik programına; Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Arif Çayır, İlçe Jandarma Komutanı Jn.Yzbş.Mehmet Koyuncu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Ufuk Bek, İl Genel Meclis üyesi Harun Tosyalıoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler, şehit yakınları, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldılar.

Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Arif Çayır Derbent Şehitler Anıtına çelenk koydular, saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile bir manga askerin saygı atışı, Kur'an tilaveti ve mehter gösterileriyle buradaki tören sona erdi,

Sonrasında Ilgaz ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanında devam eden etkinliklerde kağnı arabası eşliğinde oluşturulan yürüyüş korteji Derbent Şehitlerinin kabirlerinin bulunduğu Şehitliğe yürüyüşe geçti.

Burada saygı duruşu, İstiklal Marşı, saygı atışı ve Kur'an tilavetinden sonra aynı yürüyüş korteji Çarşı içinden geçerek Karayolları Şefliği kampüsüne geldi. Burada katılımcılara yöresel yemeklerden olan keşkek ikramı ile etkinlik sona erdi.

ilgaz-istiklal-yolu-yuruyusu-resim-101.jpg
9'uncusu gerçekleştirilen İstiklal Yolu yürüyüşünün bugünkü bölümünde ise Ilgaz-Çankırı karayolu Kıyısın köyü eski yolundan köye kadar 5 km yürüyüşe geçilecek. Burada düzenlenecek törenle etkinlik tamamlanacak.

derbent-sehitligi-resim-10.jpg
Derbent Şehitlik Anıtı...

cankiri-ilgaz-derbent-sehitlik-aniti-resim-10.jpg
(Yazı ve fotoğraflar: Cengiz Yalçın/Ilgaz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler