Aday Kıcımana çekil baskısı!

Aday Kıcıman'a 'çekil' baskısı!

MHP Çankırı İl Kongresine sayılı günler kala iki adaydan biri olan Muharrem Kıcıman'ın Genel Merkez'de görüşmeye çağırıldığı öğrenildi.

17 Mart Cumartesi günü yapılacak olan MHP Çankırı İl Kongresine sayılı günler kala ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Hafta başında MHP Genel Merkezine davet edilen işadamı Muharrem Kıcıman'a "adaylıktan çekilmesi yönünde" telkinde bulunulduğu öğrenildi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre hafta başında (pazartesi) MHP Genel Merkezine davet edilen işadamı Muharrem Kıcıman, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüştü. Görüşmeden sızan iddialara göre Yalçın'ın "Cumartesi günü yapılacak olan Çankırı İl kongremize tek adayla girmek istiyoruz. Bu nedenle sizin de adaylıktan çekilerek diğer adayımıza destek vermenizi uygun buluyoruz" şeklinde telkinde bulunulduğu belirtiliyor.

İddialar bununla da kalmıyor; Semih Yalçın'ın Kıcıman'a "Kongrede seçilmiş olsanız dahi, Genel Merkez olarak sizi görevden alırız" denildiği ve buna karşılık Kıcıman'ın da "Ben seçileyim siz de beni pazartesi günü görevden alın" şeklinde yanıt verdiği konuşuluyor.

KICIMAN: DELEGE TERCİHİNİ YAPACAK

İddialarla ilgili olarak işadamı Muharrem Kıcıman'a ulaştık ve kendisi "Benim İl Başkanlığı adaylığımdan çekilmem sözkonusu değil. Seçim ile ilgili çalışmalarımı sürdürmekle meşgulüm. İlçe ziyaretlerini gerçekleştirdim. Çankırı Merkez'de partili arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Cumartesi günü kongre salonuna girerek seçime katılacak ve delegenin tercihini bekleyeceğiz." dedi. "Genel Merkeze davet edilip adaylıktan çekilmeniz konusunda herhangi bir telkinde bulunuldu mu?" şeklindeki sorumuza Kıcıman "Ben Genel Merkez'de görevli partimiz temsilcileriyle görüşmeler yaptım. Semih Beyle de görüştüm. Ancak sizin ifade ettiğiniz şekilde herhangi bir diyalog yaşanmadı" derken "Ben 33 yıldır bu davaya hizmet veren birisi olarak, 30 yıl önce dünyaya gelen kızına 'Ülkü' adını veren bir partili olarak, seçimi kaybetsem de partimdeyim ve partime hizmet etmeye devam edeceğim. Benim böylesi polemik yaratacak olaylarla ilgim yok" dedi. Kıcıman sözlerini "Kongreye az bir süre kaldı. Delege tercihini sandıkta yapacak. Bekleyelim görelim" diyerek tamamladı.

SEMİH YALÇIN KONGREYE GELİYOR

Öte yandan 17 Mart Cumartesi günü yapılacak MHP Çankırı İl Kongresi'ne Genel Merkezden, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Semih Yalçın'ın katılacağı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler