Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'ya tahliye

Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'ya tahliye

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada, Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'nun tahliyesine karar verildi..

Cumhuriyet gazetesi davasında mahkeme heyeti gazeteci sanıklar Ahmet Şık ve Murat Sabuncu hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme heyeti Akın Atalay'ın tutukluluk kararının devamına hükmetti. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 16 Mart 2018 tarihine erteledi.

Mahkeme başkanı, Ahmet Şık hakkındaki tahliye kararını açıklarken, Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın dünkü yazısında bahsettiği Şık'ın annesi Fatma Şık'ı hatırlattı. Mahkeme başkanı, Murat Sabuncu ile ilgili tahliye kararını verirken de "Boğazı görmek istiyormuş görsün" ifadelerini kullandı. Mahkeme Başkanı tutukluluğa devam kararı verdiği Akın Atalay'a hitaben, "Gemiyi en son kaptanlar terk eder" dedi.

Öte yandan kararın ardından tahliye olan Şık ve Sabuncu’yu karşılamaya giden gazeteci arkadaşları ve yakınları ilginç bir durumla karşılaştı. Şık ve Sabuncu tahliye olduktan sonra, cezaevinin ilerisinde bulunan Karbey ismindeki tesislere getirileceği bilgisi verildi. Buna gerekçe olarak da cezaevi çıkışında OHAL nedeniyle basın açıklaması yapılmasının yasak olduğu bildirildi.

Ayrıca mahkeme Akın Atalay hakkındaki tutukluluk halinin devamına "kaçma şüphesi" gerekçesiyle oy çokluğuyla karar verdi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR
Tahliye kararının ardından Ahmet Şık ile Murat Sabuncu saat 00.15 sıralarında tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi’nden çıktı. Karbey Tesislerine getirilen Şık ve Sabuncu’yu aileleri, arkadaşları ve meslektaşlarından oluşan kalabalık bir grup karşıladı.

“SEVİNÇLİ DEĞİLİM”

tahliye-ahmet-sik-murat-sabuncu-resim-03.jpg

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ahmet Şık, “Ben hiçbir şekilde sevinçli değilim. Akın Atalay bu komplonun son tutuklusu olarak içerideyken sizlerin de sevinmesini istemiyorum, öfkeli olmanızı tercih ediyorum. Çünkü öfke bizi ayakta tutacak. Bunu yapmazsak saçma sapan şeylere sevinmeye devam edeceğiz. Bugün sevineceğimiz bir gün değil. Ben 6 yıl önce yine bir Mart ayında buradan çıkmıştım.” dedi.

“ONU DA YANIMIZA ALACAĞIZ”
Murat Sabuncu’da tutukluluğunun devamına karar verilen Akın Atalay’a değinerek, “Bugün onun doğum günü. Onun doğum gününü de kutluyorum. Umut ediyorum en kısa zamanda onu da yanımıza alacağız. Cumhuriyet her zaman olduğu gibi bağımsız gazetecilik yapmaya devam edecek.” diye konuştu.

Sabuncu ve Şık daha sonra araçlara binerek oradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler