AK Parti o anketle ilgili konuştu!

AK Parti o anketle ilgili konuştu!

Today's Zaman'da yayınlanan anket büyük yankı uyandırmıştı.

Son anket sonuçlarına AK Partili kurmaylar inanmadı. Ancak anketin Zaman Gazetesi'nin İngilizce versiyonu için yapılıp, yayınlanması ‘’İlginç’’ bulundu.
 
AK Parti, Gezi Parkı eylemleri sonrası "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği anketten çıkan sonuçlara inanmadı. Ancak anketin Zaman Gazetesi'nin İngilizce versiyonu Today's Zaman için yapılıp, yayınlanması "ilginç" bulundu.
 
AK Partili bir kurmay "Oy oranımızın yüzde 15’e yakın düştüğünü iddia etmek ve bunu da Gezi Parkı'na bağlamak hiç inandırıcı değil. Zaten 2 bin kişi ile anket yapıldığı belirtiliyor. Ancak anketin Todaya Zaman için yapılması ve bu gazetede yayınlanması ilginç" dedi.
 
Metropoll Şirketi'nin anketine göre, bugün seçim olsa AK Parti'nin oy oranı yüzde 35.3'a kadar geriliyor. CHP yüzde 22.7, MHP yüzde 14.5 BDP ise yüzde 6.2 oy alıyor. Kararsız seçmenin oranı ise yüzde 7.6’da kaldı. Yüzde 5.9'u ise sorulara yanıt vermedi. Ankete katılanların yüzde 2.8 ise protesto oyu kullanacağını belirtti. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 5.
 
GÜL ÖNDE
Ankete katılanların yüzde 72.5'lik gibi büyük çoğunluğu "En çok beğenilen siyasi’’ olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü gösteriyor. Erdoğan ise Gül'ü yüzde 53.5 ile takip ediyor. Kılıçdaroğlu yüzde 26.7 Devlet Bahçeli ise yüzde 29.3’de kalıyor.
 
2 bin vatandaşın katıldığı anket, 3-12 Haziran tarihlerini kapsıyor. Bu, Gezi Parkı protestolarının başladığı zaman dilimine denk geldiği için verdiği sonuçlar açısından oldukça çarpıcı.
 
Ankete katılanların yüzde 49.9’u Başbakan Erdoğan'ın giderek daha otokrat olduğunu savunuyor. Yüzde 36'lık bir kesim ise, Türkiye'nin daha demokratik bir yola girdiği görüşünde. Yüzde 54.4 ise, hükümetin özel hayata müdahale ettiğini düşünüyor.
 
Öte yandan benzer tarihlerde yapılan Pollmark araştırmasında, AKP'nin oy oranı yüzde 51 çıkarken, ANDY-AR’ın araştırmasında, AKP’nin oyları yüzde 48,8; ANAR araştırmasında, AKP'nin oyları yüzde 49 çıktı. (Gazeteport)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler