AK Parti'de 11 yılda 5 isim yolsuzluktan gitti

AK Parti'de 11 yılda 5 isim yolsuzluktan gitti

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren toplam 4 kişi yolsuzluk iddialarından dolayı istifa etti.

AK Parti, iktidar döneminde 11 yılı geride bırakmak üzereyken, bugün iki bakanın istifa haberiyle sarsıldı. Erdoğan, kabine revizyonu öncesi, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın istifalarını aldı.

AKLA O İKİ İSİM GELDİ
3 bakanın istifası akıllara daha önce AK Parti'de yine yolsuzluk iddiasıyla 2008 yılında istifa eden iki ismi akla getirdi. Bu isimlerden biri Şaban Dişli, diğeri ise Dengir Mir Mehmet Fırat'tı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 1 MİLYON YOLSUZLUK İDDİASI
O dönem CHP'de Grupbaşkanvekili olan Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli'yi, 'Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep etmekle' suçlamıştı. Şaban Dişli bunun üzerine Erdoğan'la bir görüşme yapmış ve görüşme sonrası istifa ettiğini duyurmuştu.

DENGİR FIRAT'LA DÜELLO
Yine Kılıçdaroğlu Dengir Mir Mehmet Fırat'la ilgili yolsuzluk iddialarında bulunmuş, bu iddialar üzerine iki isim Uğur Dündar moderatörlüğünde Meclis'te bir düelloya girişmişti. Kılıçdaroğlu ile canlı yayında tartışmasının ardından ilk kez parti içinde Fırat'a yönelik eleştiri sesleri yükselmiş ve ardından Fırat istifa etmişti.

2008 yılında gelen bu iki istifanın ardından, yolsuzluk iddiaları yüzünden AK Parti'de istifa eden başka bir isim olmamıştı. Bugün 3 bakanın istifalarıyla birlikte, AK Parti'nin 11 yıllık serüveninde yolsuzluk iddiaları 5 ismi görevinden etmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler