Akıl almaz vurgun!

Akıl almaz vurgun!

8 milyar dolarlık vurgun planladı, 10 yıl hapsi isteniyor

HSBC Bank’ı 8 milyar dolar dolandırmaya teşebbüs ettiği öne sürülen Turgut Vandar hakkında “Nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle fezleke hazırlandı.

Hürriyet'ten Murat Kazancı'nın haberine göre, Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezlekeye göre HSBC Bank’ın Esentepe Şubesi’ne 2006’da başvuran Vandar, HSBC Bank Londra tarafından Larasati Hadiningrat adına düzenlenmiş 8 milyar dolarlık teminat mektubu düzenlenmesini talep eden yazıyı banka yetkililerine verdi.

Vekaleti bankaya verdi

HSBC Bank Londra’nın garantörlüğünde insani amaçlı olarak tüm dünya üzerinde kullanılabilir bir fonun mevcut olduğunu ve bu fonun Türkiye’de kullanılması için görevlendirildiğini belirten Vandar, kendi adına ve Larasati Hadiningrat’ın direktörü olduğu S.J.T.R. Investment And Finance And FZC şirketi için hesap açılış talebinde bulundu. Söz konusu hesabın Türkiye’de uygulanacak projelerde kullanılacağını öne süren Vandar, şirket yetkilisi olan Larasati Hadiningrat’ın kendisini vekil olarak atadığı yönünde vekaletnameyi de bankaya verdi.

5 yıldır yakalanamadı

Fezlekede bu talep üzerine HSBC Bank ile HSBC Bank Londra arasında yapılan yazışmalar sonucu HSBC Bank Londra tarafından bu tür bir belge düzenlenmediği ve bankanın garantörlüğünde böyle bir fon olmadığının bildirilmesi üzerine bankanın dolandırılmaya çalışıldığının anlaşıldığı belirtildi. Fezlekede, Vandar’ın Türkiye’deki adresinin tespit edilememiş olması nedeniyle hakkında 12 Haziran 2006’da mahkemece yakalama emri çıkarıldığı, yakalanamadığı ve bu nedenle savunmasının alınamadığı belirtildi. Savcılık, Almanya vatandaşı olan ve yapılan aramalara rağmen bulunamayan Vandar hakkında, “Nitelikli Dolandırıcılık ve Özel belgede sahtecilik” suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis talebiyle fezleke hazırlayarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler