AKP Çankırı'da Dinç'le birlikte 'Mercedes havuzcuları' kaybetti!

AKP Çankırı'da Dinç'le birlikte 'Mercedes havuzcuları' kaybetti!

AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinin ardından kopartılan fırtınanın arka planını Sözcü18 ortaya çıkardı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kongrenin ardından il yönetim kurulu listesine gösterdiği tepkinin 'gerekirse partiden istifa ederim' restine dönüşmesinin arka planını Sözcü18 ortaya koyuyor.

Geride bıraktığımız Cumartesi günü yapılan AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından bugüne kadar geçen süre içerisinde Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgileri ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in gösterdiği tepkileri derleyip toparladığımızda ortaya "Mercedes"in alımına katkı sağlayan ve ağırlığını inşaat sektöründe faaliyet gösteren isimler karşımıza çıkıyor.

BU İSİMLER VE TEMSİL ETTİKLERİ GRUP!
Belediye Başkanı İrfan Dinç'in AKP Çankırı İl Yönetim Kurulu'nda olmasını istediği isimler arasında bulunan; Çankırı Beton firmasının sahibi Aziz M. ile Yenigün gazetesi imtiyaz sahibi Ömer K.'nın aylar öncesinde belediye başkanına 'havuz' sistemiyle alınan Mercedes'e katkı sağladıkları iddiaları siyasi kulislerde bolca tekrarlanmakta.

Yenigün gazetesi sahibi Ömer K. ile Çankırı Beton sahibi Aziz M.'nin yolları, yemek sektöründe de kesişiyor. Yunus AVM'de halen faaliyette bulunan bir cafe-bistro'nun da ortakları arasında olan bu ikilinin aynı işletmedeki diğer 5 ortağının da önemli isimleri inşaat sektöründe faaliyet göstermekle birlikte üçüncü ortak Belediye Meclis üyesi, dördüncü ortak yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olarak karşımıza çıkmıştı.

ÖMER K.'NIN AKP İL YÖNETİCİLİĞİ MEVCUT ANCAK...
Başkan Dinç'in il yönetim kurulu için önerdiği isimler arasında bulunan Yenigün gazetesi imtiyaz sahibi Ömer K. Salim Çivitcioğlu'nun başkanlığını yaptığı il yönetiminde de kurul üyesiydi. Elde ettiğimiz bilgilere göre Ömer K. bir kez olsun partinin toplantılarına katılmamış.

BAŞKAN DİNÇ, MERCEDES HAVUZCULARINA SÖZ MÜ VERMİŞTİ?
Bütün bu bilgiler ışığında ortaya çıkan tablo ister istemez bizlere şu soruyu sorduruyor:

- Belediye Başkanı İrfan Dinç, halen kullanmakta olduğu lüks Mercedes aracının alımına katkı sağlayanlara 'oluşacak AKP il yönetimi' için kendilerine 'koltuk' vaadinde mi bulunmuştu ki, bugün ortaya çıkan tablo karşısında ilk saatlerden itibaren fevaran etmekte?

Ne dersiniz sayın Başkan?

Gündeme düşen bu iddiayı cevaplayabilir misiniz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler