Alkole radikal yasaklar!

Alkole radikal yasaklar!

Alkole ekran ve gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında satış yasakları geldi.

Alkol yasaklarıyla ilgili düzenlemeye “Saat 22.00’den sonra büfe, market ve bakkallarda içki satışı yasak” maddesi eklendi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda muhalefetin yoğun tepkileri sonucu bazı yumuşatmalar yapılan alkollü içkiler konusunda çeşitli yasaklamalar getiren torba yasanın TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında AK Parti verdiği önergeyle yeni yasaklar getirildi.
 
Başbakan Erdoğan’ın sağlık danışmanı, sigara ve alkol aleyhtarlığı ile tanınan Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl’ün de aralarında olduğu AK Partililer’in verdiği önerge muhalefetin itirazına rağmen kabul edildi. Önerge uyarınca alkollü içkiler saat 22.00 ila 06.00 arasında perakende olarak satılamayacak.
 
Görüşmeleri Meclis kulisinde dikkatle takip eden sektör temcilerinin verdiği bilgiye göre benimsenen hükümdeki “perakende” ifadesi “kapalı şişe” olarak satılamayacağı anlamına geliyor. Buna göre saat yasağı bar, gece kulübü, restoran gibi işletmeleri değil, bakkal, büfe ve marketleri kapsayacak. Ancak bakkal, büfe ve marketlerden 22.00-06.00 saatleri alkollü içki bulamayacak vatandaş, “kapalı şişe” olarak restoran, bar ve gece kulüplerinden de “perakende satış yasağı” nedeniyle bu ürünleri temin edemeyecek. Bu saatlerde alkol almak isteyenlerin bar, gece kulübü, içkili lokantada oturması zorunlu olacak.
 
Ekranda da yasak
Aynı önerge ile alkollü içkilere ekran yasağı da geldi. TV’de yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. Tütün ürünlerinde olduğu gibi içki şişesi, kadeh görüntüleri “mozayiklendirilecek”.
 
Kabul edilen önerge ile alkollü içkiler yine perakende olarak işletme dışından görülecek şekilde satışa arz edilemeyecek. Alkollü içkilerin ambalajları üzerine konulacak uyarı mesajlarının “şekil, boyut ve içeriğinin” TAPDK tarafından belirleneceği de hüküm altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler