Ankara Emniyeti'nde son deprem!

Ankara Emniyeti'nde son deprem!

Emniyet'teki atama dalgasında büyük deprem Ankara'da yaşandı. Ankara Emniyeti'nin yüzde 60'ı değişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 17 Aralık operasyonu sonrası ve iktidar ile cemaat arasında yaşanan gerilim çerçevesinde emniyet birimlerinde yaşanan görev yeri değişiklikleri bu ay başından itibaren Ankara Emniyeti'de hız kesmeden devam etti. Bu kapsamda Türkiye'de en çok polisin görev yerinin değiştirildiği Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kritik bir dalga daha yaşandı.

Milliyet'ten Serdar Koç'un haberine göre, aralarında kritik birimlerde görev yapanların da olduğu 110 polisin geçen hafta görev yerinin değişitirilmesinin ardından bu hafta başında da 200 dolayında polisin görev yeri değiştirildi.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Türkiye'yi sarsan 17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde; aralarında emniyet amiri, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 200'e yakın yakın polisin görev yeri bu hafta başında değiştirildi. Geçen hafta da, 110 polisin görev yeri değiştirilmişti. Görev yeri değiştirilen polislerin önemli bölümünün operasyonel yetkiye sahip olan Terörle Mücadele, KOM, Güvenlik, Asayiş gibi kritik birimlerde görev yaptıkları öğrenildi.

Ankara Emniyeti'nde daha önce yapılan görev değişiklikleri kapsamında il emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü, şube müdür yardımcısı, emniyet amiri ve polis memurları olmak üzere çok sayıda polisin görev yeri değiştirilmişti. Bu son dalga ile bu sayı daha da arttı. Böylece görev yeri değiştirme dalgasından en çok etkilenen il emniyet müdürlüğü Ankara oldu. Yaklaşık 17 bin polisin görev yaptığı Ankara'da 9 bin 500'e yakın polisin görev yeri değiştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler