Ankara karıştı! Polis müdahale ediyor

Ankara karıştı! Polis müdahale ediyor

Sanık Ahmet Şahbaz duruşmaya gelmedi telekonferans yöntemiyle davaya iştirak edecek.

Gezi eylemlerine destek amacıyla Akara'da yapılan gösteride polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili davanın ikinci duruşması görülmeye başlandı.
 
Kapalılık kararı alındığı için izleyici ve basının alınmadığı duruşma öncesinde jandarmaların özel eğitimli köpekle bomba araması yapmak istedi. Bu duruma Sarısülük ailesinin ailesi tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı aramanın güvenlik nedeniyle yapıldığını herkes dışarı çıkmasını istedi.
 
Kapalılık kararı olmasına rağmen kapılar açılınca kapı önünde bekleyen onlarca kişi içeri girdi. 70'in üzerinde avukat salonda hazır bulunuyor. Duruşmayı CHP'li vekiller Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aykut Aydoğdu, Aylin Nazlı Aka ve BDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel de izliyor....
 
Mahkeme Başkanı, duruşmanın kapalı yapılması kararından vazgeçti, kapalılık kararının ilk duruşmada geçerli olduğunu ifade etti. Başkan, sanık avukatlarının polisin ifadesinin tayin olduğu Şanlıurfa'da telekonferans yoluyla alınmasını talep ettiklerini bildirdi.
 
Duruşmada 1,5 saat geçmesine karşın sanık polisin henüz gelmediği görüldü. Avukatlar da güvenlik için duran jandarmaların çıkartılmasını istedi. Mahkeme de jandarmaları çıkardı. Bu sırada Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük söz alarak, mahkeme başkanına "Ben katil polisin suratını görmek için buraya geldim. Senin yüzünü görmek için değil. Jandarmayı niye çağırdınız buraya" diye çıkıştı. 
 
Sanığın duruşmaya gelmemesi ve bu nedenle tutuklanması istemine ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, "Sanığın duruşmaya gelmeme mazereti kabul edilmeli, tutuklanma talebi ise reddedilmeli. Delil karartma ve kaçma şüphesi yok" dedi. 
 
Mahkemeye ara verildi. Tutuklama kararı değerlendirilecek...(Cumhuriyet/ALİCAN ULUDAĞ)
 
281020131156270967071_4.jpg
 
MAHKEME ÖNÜNDE OLAY
Polis memuru A.Ş.'nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararıyla duruşmanın ertelendiği haberi dışarıya ulaşınca tepkiler yükseldi. Davaya destek vermek için Adliye önünde toplanan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
 
Ankara Adalet Sarayı'nın C kapısı girişinde toplanan Halkevleri, Halkın Kurtuluşu Partisi, Alınteri üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup, Ethem Sarısülük maskesi takarak, pankart açtı. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını açan gruptakiler, basın açıklamalarının ardından adliye kapısına yöneldi. Bu sırada bir grup adliyenin camlarını kırdı. Grubun dağılmaması üzerine, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
 
YARALILAR VAR
Ara yollara dağılan kişiler, daha sonra tekrar bir araya gelerek Atatürk Bulvarını trafiğe kapatmak istedi. Polis tekrar gruba müdahale ederek, yolun kapanmasını önledi.
 
Polisin müdahalesi sırasında yaralananlar ve biber gazından etkilenenler, ambulansla hastanelere götürülüyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler